Kalıcı Makyaj Microblading Kursu 

Mikro pigmentasyon olarak da bilinen kalıcı makyaj son zamanların en popüler el sanatlarından biridir. Her ne kadar makyaj olarak adlandırılsa da bu işlem, makyajın aksine, doğal pigmentlerin cihaz veya aletler kullanılarak uygulama yapılacak alana bırakılmasını içerir.

 Eğitimimiz uygulama odaklı olup, öğrencilerimizin sektöre daha güvenle girebilmeleri için uzman ekibimiz tarafından verilmektedir. Ciltte uzun süre kaldığı ve ileride renk değiştirebileceği için eğitimlerimiz sırasında renk ve boya seçimi bilgisine de önem veriyoruz. Kalıcı makyaj microblading kursu dediğimiz; MEB onaylı ve sertifikalı eğitim programlarımızı tamamladıktan sonra güzellik sektöründe “Kalıcı Makyaj Sanatçısı” olarak çalışabilirsiniz.

 


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

Kalıcı Makyaj Kursunda Neler Öğreneceksiniz? 

İşini en iyi şekilde yapmak isteyen ve bunun eğitimini almak isteyenler kurslara giderek teknik bilgileri edinirler. Kalıcı makyaj konusunda kursta öğrenilen bilgi ve teknikler şöyledir;

  • Temizlik: İnsan vücudu ile temas edilen bir işlem olduğu için hijyen çok önemlidir.
  • Müşteri ilişkileri ve iletişim: Müşteriler ile aranızdaki bağ, müşterinin ne istediğini tam olarak anlama ve %100 müşteri memnuniyeti sağlama teknikleri öğretilir.
  • Satış teknikleri: Satış yapmak ürünün ya da hizmetinin pazarlamasının nasıl yapılacağını öğreten bir aşamadır.  
  • Salon ve iş danışmanlığı:  şayet kalıcı makyaj konusunda bir iş yapmak istiyorsanız bu işte danışmanlık almak salon açılımı esnasında işlerinizin hızlanmasını sağlar.
  • Malzeme ve ekipmanın tanıtımı: Kalıcı makyaj yaparken kullanılacak olan ekipmanların çok iyi bilinmesi ve nasıl kullanıldığına dair en ince ayrıntıların bilinmesi gereklidir.
  • Renk bilgisi: Hangi yüz tipine ve ten rengine hangi rengin gideceğiniz belirlemek iş bitimince müşteri memnuniyeti açısından önemlidir.
  • Cilt bilimi: Kalıcı makyaj yapılacak cildi çok iyi sentez etmek için teknik bilgileri öğrenmek gerekir.  
  • Cilt tipleri ve analizi: Cildin analizi yapılarak doğru makyaj teknikleri nasıl uygulanır bunun eğitimi verilir.  
  • Yüz şekli: Her yüz şekline göre farklı kalıcı makyaj yapılır. Bunun kararı aşamasında faydalı olacak bilgiler verilir.  
  • Kaş şekli ve tasarımı 
  • Kauçuk araştırması 
  • Canlı Modelleme uygulaması: gerçek kişiler üzerinde yapılan deneyimler sayesinde modelleme konusunda daha çok profesyonelliğe sahip olunur.  
  •  Microblading eğitimi 
  •  3D saç (kıl) tekniği 
  •  6D saç tekniği 
  •  Dolgu tekniği 
  •  Kamuflaj uygulama
  •  Pudralama ile yumusatma tekniği 
  •  Gölgeleme (ombre) tekniği 
  •  Kadife tekniği 
  •  Eyeliner ve dipliner tekniği 
  •  Dudakları şekillendirme ve renklendirme 

Kalıcı Makyaj Eğitiminin Diğer Eğitimlerden Farkı Nedir? 

Kalıcı makyaj ciltte en az 2 yıl kaldığı için dikkatli makyaj gerektiren bir makyajdır. Bu anlamda kalıcı makyaj sanatçısı olmanın ilk şartı doğru bir eğitimdir. Kaş, dudak ve göz çevresine uygulanmasının yanı sıra medikal makyaj olarak da uygulanmaktadır. 

 

Kalıcı Makyaj Kursunu Tamamladıktan Sonra Nerede Çalışabilirim?

Kalıcı makyaj microblading kursu  tamamlandıktan sonra makyaj, kuaför veya güzellik salonları stüdyoları, klinikler, kozmetoloji ve güzellik merkezleri, hastanelerdeki güzellik hizmetlerinde ve tercihlerinize göre serbest meslek sahibi olabilirsiniz. 

 

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

Microblading Kursu ve Microblading Eğitimi 

Microblading Eğitim Kursu, (üç Boyutlu kalıcı makyaj microblading kursu, Microblading 3d kıl tekniği) kalıcı kaş sanatı dünyasındaki son trend eğitimleri veriyor. Mikro kesim yönteminin uygulanması ve kaşların altın oran ile ölçülmesi yöntemi ile yüze uygun, doğal kaşlardan ayırt edilemeyecek kadar doğal ve tatmin edici bir kaş şekli elde edebilirsiniz, bu yüzden oldukça popüler bir yöntemdir. 

 

Microblading Eğitimi

Microblading kalıcı makyaj dövme makineleri ile yapılan kalıcı makyaj gibi cilde nüfuz etmeden cilt yüzeyine uygulanır. Bu uygulama ile boya rengi yüzeye yakın olduğu için daha canlı ve pürüzsüz saç şekillendirme sayesinde gerçeğe yakın görünür. Kalemle Uygulanan microblading kursu / Kaşlara doğal görünüm kazandırmak için geliştirilmiş microblading uygulaması ve bu uygulama için geliştirilmiş microblading boyası, cilde tam uyumlu, bitkisel, yan etkisi olmayan, Sağlık Bakanlığı onaylı boyalar aracılığı ile yapılır.

 

Microblading Eğitimi, Kalıcı Makyaj Kursları

Kalıcı makyaj microblading kursu, kullanılan boyaları, tüm kaş renkleri için kullanılabilen boya pigmentlerdir. Rengin açıklığı veya koyuluğu karıştırılarak ayarlanabilir. Uygulanan pigmentasyon, kişiye göre ne kadar süre cilt yüzeyinde kalır, genellikle bir yıl veya daha fazla sürebilir ve rejenerasyon olarak yılda bir kez tekrarlanabilir.

 Microblading kalıcı makyajı uyguladıktan sonra yüzünüze ilk baktığınızda kaşlarınızda bir uygulama olduğunu anlamayacaksınız. Uygulamalar profesyoneller tarafından steril ve kişiye özel aletler kullanılarak yapılır. Microblading Kalıcı makyaj mikro pigmentasyonu, kalınlıkları 0.18 ile 0.40 arasında değişen 1-9 adet tek kullanımlık steril iğne kullanılarak cilt yüzeyinin (dermis, epidermis) hemen altına özel olarak tasarlanmış boyaların uygulanmasını içerir. 

 

Microblading Kalıcı Makyaj Şekillendirme Kuralları

 

Yüz ve saç şekillerinin çizilmesidir. Noktalama kalıcı makyaj ve çizgilerle yüzey düzeltmedir. Açık, koyu ve açık gölgelerle tanımlanmış şekillerle çalışın. Kalıcı makyajı tasarım ilkelerine göre cilde uygulayın. Şekilleri renklendirin, cilt dokuları oluşturun, bireysel dokular uygulayın. Yapı (bir organizmanın ruhunun veya bedeninin özellikleri). Hazırlık ve kişisel ve salon hijyenini sağlayın.

Müşterilerle görüşme, cilt analizi, cilt tipine göre cilt bakımı ve temizliği. Cilt tipine göre kalıcı makyaj, Microblading / Microblading 3d Hair tekniği, son işlemler tamamlandıktan ve müşteri memnuniyeti sağlanır ve sonra müşteriye kalıcı kaş dolgusu ve ayarı yapılabilir. Kariyerle ilgili gelişmeleri, teknolojik ve bilimsel yenilikleri yakından takip etmek gerekir. Sosyal ve mesleki yaşamda sağlıklı ve etkili iletişim kurar ve sürdürür.

Microblading / kalıcı makyaj sanatçısı ve kursu microblading kalıcı makyaj sanatçıları ve okullar hakkında merak edilenler şöyledir. Modern kadınların değişen dünyamızda ekonomik ve sosyal hayata katılımları, kozmetik ve güzellik endüstrisine olan ilgilerinin artmasında bir etkendir. Kozmetik endüstrisine olan ilgi, kozmetik yöntemlerin ve kozmetik tedavilerin gelişmesine yol açmıştır.

Bu gelişme ile ciddi bir çalışma ortamı yaratılmış, tabii o durumda kozmetoloji sektöründe çalışan personele olan talep artmış ve kaliteli personel arayışı giderek önem kazanmıştır. Kaliteli personele genellikle akademisyenlerden veya kalıcı makyaj konusunda resmi bir kurs sunan eğitim kurumlarından eğitim profesyonellerinden eğitim sağlanır. Kalıcı makyaj unsuru kozmetik ve kozmetoloji sektörünün en önemli ihtiyaçlarından biridir. 

Microblading / Microblading Kalıcı Makyaj Sanatçısı Olmanın Şartları Nelerdir?  

Kalıcı makyöz olabilmek için resmi veya özel bir kurumda ilkokul mezunu olmak gerekir. Ayrıca sadece okur ve yazar sertifikalarına sahip olmak yeterlidir. Tüm bunların yanında yetenekte bu iş için olması gereken şartlar arasındadır. Kurslarda alınacak olan eğitimlerden başarılı olarak geçerek kendi iş alanınızı oluşturabilirsiniz.

Microblading / Microblading Nasıl Kalıcı Makyaj Sanatçısı Olunur?

 

Akredite MEB onaylı kalıcı makyaj kursuna kayıt yaptırdıktan sonra, gerekli programların eğitimi sonunda yapılan sınav sonucunda alınan sertifika çalışma izni verecektir. Mesleki programda yeterli eğitime sahip olmak ve başarı sertifikası çalışmak yeterli olacaktır. İstenirse 3D Microblading / Microblading 3D Master Class Kuaförlük Tekniği eğitimi kalıcı makyaj kurs programından sonra uzmanlık olarak alınabilir. Uzmanlık sertifikasına sahip olduktan sonra isterseniz kendi salonunuzu açabilir isterseniz sektörde bu konuda farklı birçok alanda çalışma faaliyetlerinizi sürdürebilirsiniz.

Kalıcı Makyaj Sanatçısı ve Advanced Microblading / Microblading Expert Nasıl Olunur? 

 

İş başı eğitimden sonra yüksek lisans düzeyinde yükseköğrenim çerçevesinde verilen eğitimle ilgilidir. Profesyoneller bir kez eğitildikten sonra, cildin yüzeyine çok yakın olan, kaşların gerçek üç boyutlu şekline yakın olan ve yüksek düzeyde eğitilebilen bu daha az kalıcı uygulamalara geçebilirler.

Kalıcı kaş 3D saç kesimi sertifikası Microblading 3d, yalnızca kalıcı makyaj kursu sertifikası sahiplerine sunulan bir eğitim kursudur. Bir 3D tekniği olan Microblading, Master of Kaş gibi uzun eğitimli makyaj sanatçıları tarafından gerçekleştirilir. Bu uygulamalar her şeyden önce bilgi ve her şeyden önce beceri gerektirir. 

Kalıcı Makyaj Sanatçıları veya Microblading Profesyonelleri Ne Kadar Kazanıyor? 

 

Kalıcı makyaj sanatçılarının maaşları uzmanlıklarına bağlıdır. Giriş seviyesi bir güzellik uzmanının maaşı asgari maaş ve ikramiye şeklinde olacaktır ancak birkaç ay içinde kalıcı makyaj sanatçısı konumuna ulaştığında aldığı asgari ücretin iki veya üç katı kadar artabilir. . Kalıcı makyaj sanatçıları ücretli çalışmalarının dışında kendi salonlarını açarak gelirlerini artırabilirler. Para ile emek doğru orantılı gitmektedir.

Bir Makyaj Sanatçısı veya Kalıcı Makyaj Sanatçısı Nerede Çalışabilir? 

 

Her şeyden önce kendi oturma odalarında çalışabilirler. Kuaför salonlarında, güzellik salonlarında, güzellik merkezlerinde, hastane kozmetoloji bölümlerinde ve birçok organizasyonlarda çalışabilirler. Günümüzde TV sektöründe de sıklıkla makyaj konusunda deneyimli uzmanlara ihtiyaç duyulur.

Kalıcı Makyaj Nedir, Nasıl Yapılır? 

 

Kalıcı makyajın Eyeliner, Eyeliner, İpek Kirpik, Saç Simülasyonu, Eyelid Dot, Microblading olarak çeşitlendirilmesi yapılabilir. Kişilerin ihtiyaçları doğrultusunda istenilen yöntemde kalıcı makyaj uygulanır. Her birinin uygulama ve dayanıklılık süresi farklıdır. Ayrıca yapım aşamaları da birbirinden farklılık gösterir. Kalıcı makyaja karar veren kişilerin uzmanlarda yönlendirme ve işlem uygulaması alması çok önemlidir. Sonucunda memnuniyet dolu bir yüz ifadesi için bu işin kursunu almış sertifika sahibi insanlardan hizmet alınmalıdır.

Kalıcı Makyaj Yapımına Neden İhtiyaç Duyulur?

 

Makyaj her zaman bakımlı ve güzel olmak isteyen tüm kadınların hayatının vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Bu nedenle günlük ve iş hayatında düzenli görünmek isteyen adet gören kadınların en çok tercih ettiği yöntemlerden biri kalıcı makyaj uygulamasıdır. Bu uygulamalarla 7/24 iyi görünmek çok daha kolaydır. Peki, kalıcı makyaj nedir? Kalıcı makyaj, cilt için üretilen doğal boyaların iğne ile cildin üst kısmına bırakılması işlemidir.

Genellikle dövmelerle özümsenen bu yöntemin en önemli özelliği epidermise uygulandığı için ömür boyu değil bir süre kalıcı olmasıdır. Yeni trend olan gür kaşlar, dolgun ve baştan çıkarıcı dudaklar ile kalıcı makyaj talebi de artıyor. Kalıcı makyaj uygulamaları kaş, göz ve dudak olmak üzere 3 farklı bölgeye uygulanmakta ve uygulamalarda farklı teknikler kullanılmaktadır. Tercih edilen ve kullanılan teknikler mikro bantlama ve mikropigmentasyondur.

Mikropigmentasyon, kalıcı makyaj için kullanılan ilk yöntemdir. Bu yöntemle dövme makinesine benzer bir cihazla kalıcı makyaj yapılır. Seçilen ve kullanılmasına karar verilen boya, cihazın ucundaki iğneler ile deri altı dokulara iletilir. En önemli detay, işlemi uygulayan uzmanın becerisi ve prosedürün aseptik olarak ele alınmasıdır. Bu teknik ile doğal saç şekillendirme, gölgeleme, toz alma gibi işlemler yapılarak doğal bir görünüme kavuşmak mümkündür. 

Kalıcı makyaj microblanding ve micropigmentation arasındaki fark, micropointing yönteminde bir cihaz değil, iğne uçlu özel bir kalem kullanılmasıdır. Bu kalem sayesinde saç görünümü veren çizikler giderilerek doğal bir görüntü oluşturulur. Doğal kaşlar her iki uygulamada da mümkündür. Uygulamanın sonuçları, yöntemi uygulayan uzmanın başarısı ile doğru orantılı olarak değerlendirilebilir.

Kalıcı Makyaj Yapılan Alanlar 

 

Kalıcı makyaj yapılan alanlar; kaşlar, dudaklar ve gözlerdir. Ayrıca tıbbi amaçlar için de kullanılır. Diğer şeyler; renkli meme ucu halkaları, mastektomi sonrası meme başı renk değişikliği, vitiligo, saç dökülmesi, yara izi ve cilt lekeleri çalışmalarıdır. Her geçen gün teknolojinin gelişmesi ile donanımsal özellikler birleşerek farklı alanlarda kalıcı makyaj uygulama çalışmaları yapılmaktadır.

Uygulamalar Kalıcı Eyeliner  

 

Göz makyajının makyajın en önemli ve özel kısmı olduğu söylenebilir. Etkili göz makyajı ile yüz ifadeleri değişebilir ve daha iddialı, genç ve çarpıcı bir ifadeye sahip olabilirsiniz. Bu nedenle kalıcı eyeliner uygulaması düzenli olarak makyaj yapan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Kalıcı eyeliner uygulaması ile büyük gözler daha küçük ve normal görünebilirken küçük gözler daha büyük ve iddialı görünebilir.

Bu uygulama sayesinde gözleriniz daha çekici, bakışlarınız daha parlak ve daha anlamlı olacaktır. Uygulama göz kapaklarına normal bir eyeliner (daha önce tanımladığınız tasarımla) ile yapılır. Kullanımdan sonra rengin oturması zaman aldığından ilk başta renk koyulaşabilir. Birkaç gün sonra renk orijinal şekline dönecektir. Kalıcı eyeliner kullandıktan sonra gözleriniz hafif kırmızı veya şiş olabilir. Merhemi düzenli olarak uygulayarak, bu kızarıklığın birkaç gün içinde kendi kendine geçecektir. Aksi durumda mutlaka işlem yapan uzmana başvurmanızda yarar vardır.

Kalıcı Lipliner 

 

Kalıcı dudak kalemi uygulaması, ince dudaklı kadınların ameliyata veya dolguya ihtiyaç duymadan daha dolgun dudaklara sahip olmalarını sağlar. Dudak kontürü uygulaması ile labiaların olduğundan daha ince olduğunu göstermek de mümkündür. Zamanla dudaklarımız orijinal rengini kaybetmeye ve solgunlaşmaya başlayabilir.

 Kalıcı dudak kalemi, renksiz dudakları yeniden renklendirmek ve gerçek görünmesini sağlamak için harika bir çözümdür. Dudak kalemi uygulaması da diğer uygulamalar gibi yaklaşık 2 saat sürmektedir. Uygulama sırasında lokal anestezik kullanıldığı için ağrı hissedilmez. Pigment alerjisi, saç çizgisi çatlakları, egzama, mantar veya siğil problemi olan kişilere dudak balmı uygulanmaz. 

Kalıcı Makyaj Zarar Verir mi? 

 

Yaklaşık 30 dakika (bazen daha uzun) süren işlem sırasında, katılımcı hiçbir acı hissetmez. Bunun nedeni tedavi edilecek bölgenin lokal anestezi altında olmasıdır. Lazer dövme ve epilasyon uygulamalarında kullanılan uyuşturma kremlerinden lokal anestezilere kadar kullanılmaktadır. İşlem tamamlandıktan sonra kişi hemen günlük yaşamına dönebilir ve herhangi bir kısıtlama olmaksızın gününe devam edebilir.

Uygulayan kişilerin geri bildirimlerini dikkate alırsak, uygulama sonrasında sadece bir karıncalanma hissi olur ve dövmenin aksine cildin üst tabakasına uygulandığı için çok daha az hissedilir. Kalıcı makyaj işleminin süresi makyajın yapılacağı yere, tasarımına ve konusuna göre değişmekle birlikte genellikle 2 saat kadar sürer. Bu aşama anestezi ve prosedürü tamamlamayı içerir.

Kalıcı Kaş Makyajı 

 

Kalıcı kaş makyajı, makyajın en sık uygulandığı alandır. Özellikle gür kaşların son yıllarda trend haline gelmesiyle birlikte bu uygulamaya olan talep giderek artıyor. Kalıcı kaş makyajı ile kaş bölgesi yeniden tasarlanabilir ve yenilenebilir ya da dolgu maddeleri ile kaşların seyrekliği giderilebilir. Hasarlı kaş yapısının düzeltilmesi, istenilen kalıcı kaş şeklinin verilmesi, düşük profilli kaşların kaldırılması, dökülen kaşların şekillendirilmesi, kalın ve sıkı şekillere indirilmesi dolgu enjeksiyonu ile yapılabilmektedir. Kurumumuzda bu alandaki her türlü teknik eğitimleri verilmektedir.

Özellikle ince ve çekik kaşlar yüzünüzü yaşınızdan daha yaşlı gösterir. Kalıcı kaş uygulaması, kısa bir işlemde bu görüntüyü ortadan kaldırır ve sizi daha genç ve estetik bir görünüme kavuşturur. Kaşlara dolgu yapılırken rengin sabit olmamasından dolayı renk çok koyu ve kalın görünebilir. Rengin tam oturması ve pigmentlerin doğal görünmesi ortalama 5-15 gün sürer. Bu aşamanın sonunda kaşlarınız son şekline ve rengine kavuşacaktır. 

Uygulamalardan Kalıcı Eyeliner  

 

Göz makyajının en önemli ve özel kısmı olduğu söylenebilir. Etkili göz makyajı ile yüz ifadeleri değişebilir ve daha iddialı, genç ve çarpıcı bir ifadeye sahip olabilirsiniz. Bu nedenle kalıcı eyeliner uygulaması düzenli olarak makyaj yapan kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Kalıcı eyeliner uygulaması ile büyük gözler daha küçük ve normal görünebilirken küçük gözler daha büyük ve iddialı görünebilir.

Bu uygulama sayesinde gözleriniz daha çekici, bakışlarınız daha parlak ve daha anlamlı olacaktır. Uygulama göz kapaklarına normal bir eyeliner (daha önce tanımladığınız tasarımla) ile yapılır. Boyamadan sonra rengin oturması zaman aldığından ilk başta renk koyu gelebilir. Birkaç gün sonra renk orijinal şekline dönecektir. Kalıcı eyeliner kullandıktan sonra gözleriniz hafif kırmızı veya şiş olabilir. Merhemi düzenli olarak uygulayarak, bu kızarıklığın birkaç gün içinde kendi kendine geçtiğini görmelisiniz.

Kalıcı Makyajı Kimler Sever? 

 

Kalıcı makyaj, günlük makyaj yapan herkes tarafından rahatlıkla uygulanabilir. Kalıcı makyaj Microblading kursu sayesinde günlük makyaja fazla zaman harcamazsınız ama her zaman bakımlı ve güzel görünürsünüz. Kalıcı makyaj, sosyal ve iş hayatı yoğun olan kadınların ilk tercihi olmaya devam ediyor. Bunun dışında sevilmek için bir başka sebep de denizde, yüzme havuzunda, spor salonunda terlerken sulu makyaj yapmak ve makyajı silerken zaman kaybetmektir.

Kalıcı makyaj tüm bu sorunları ortadan kaldırır. Elbette kalıcı makyajı tercih etmenin tek nedeni zaman değil. Göz problemi olanlar, kaş veya dudak şekil bozukluğu olanlar ve makyaj yapmakta zorlanan (cilt titremesi gibi problemler) kişiler de kalıcı makyajdan hoşlanırlar. Ayrıca kalıcı makyaj, doğal veya tıbbi nedenlerle kaşlarını veya kirpiklerini kaybetmiş, dudak rengini kaybetmiş kişiler için uzun vadeli bir çözümdür.

Ağırlıklı olarak göz, kaş ve dudaklara uygulanan kalıcı makyaj uygulamaları, meme büyütme ameliyatı sonrası saç seyrelmesi ve meme uçlarının şekillendirilmesinde de saç etkisi yaratmak için kullanılmaktadır. Kalıcı makyaj taleplerinde, talepte bulunan kişinin sağlığı da önemlidir. Peki kim kalıcı makyaj yapamaz? Şeker hastaları, hemofili ve HIV taşıyıcıları için kalıcı makyaj önerilmez. Ayrıca 18 yaş altı kişiler, ben veya boya alerjisi olanlar, gözleri sulanan kişiler, mantar, siğil gibi cilt hastalıkları olanlar ve hassas cilde sahip kişiler için bu uygulama geçerli değildir.  

LongTimeLiner Mikro Pigmentasyon 

En gelişmiş kalıcı makyaj (pigmentasyon) tekniği olarak bilinen LongTimeLiner mikro pigmentasyon tekniği, teknolojik olarak geliştirilmiş ekipmanlarla uygulanmaktadır. Milimetre milimetre hareketlerle cilt üzerinde boyama işlemini gerçekleştiren bu cihaz sayesinde ciltte herhangi bir çizik veya hasar oluşması engellenir.

Dudak Pigmentasyonu 

Solmuş ve eski rengini kaybetmiş dudaklar için doğal dudak kalemi yapıyoruz. Bu teknikle dudaklarınızın olduğundan daha dolgun ve tuhaf görünmesini sağlayabilirsiniz. Dudak pigmentasyonu sırasında farklı renk tonları seçebilir ve dudaklarınızı yeniden şekillendirebilirsiniz. 

Kaş Pigmentasyonu 

Kas pigmentasyon, çeşitli nedenlerle eğri, eğimli, seyrek veya dökülen kaşlar için en çok tercih edilen çözümdür. Fırçalama ve gölgeleme teknikleri ile kaşlarınızı yeniden şekillendirebilir ve istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Kalıcı Eyeliner Gözlerinizi daha çekici ve etkili hale getirmek için Kalıcı Eyeliner uygulayın. Eyeliner ile büyük gözler küçültülebilir, küçük gözler büyütülebilir.

Kamuflaj 

Uzmanlarımız, solgunluk, buruşma, yorgunluktan dolayı sıkılık kaybı ve dış etkenlere karşı özel bakım sağlar. Kamuflaj uygulamasında cildinizin analizi yapılarak, cildinize uygun ürün ve ekipmanlar belirlenerek uygulama yapılır.

Kıl Tekniği ile Kaşlara Şekil Verilmesi 

Seyrek ve seyrek kaşlara kaş arası kılların çizilerek uygulanan bir yöntemdir. Fırçalama tekniği sayesinde kaşlarınız doğal kaşlardan ayırt edilemeyen doğal bir görünüme kavuşur. 

Microblading Kaş Şekillendirme 3D  

3D Kaş Kontur tekniği ile kaşlarınızın doğal rengine uygun renk pigmentleri ile kaşlarınız kalınlaştırılır. Kaşlarınızı dilediğiniz gibi değiştirebilir ve farklı renk seçeneklerinden dilediğinizi seçebilirsiniz. Uygulamadan sonra rengin oturması ve son şeklini alması 2 haftayı bulur. Kalıcı makyaj bakım rutini Kalıcı makyaj bakım rutininde uygulamasının güzel sonuçlar alması ve doğallığını koruması için dikkat edilmesi gereken birçok nokta vardır. Uygulamadan sonra size verilen merhemi kullanmayı ihmal etmeyin, bu rengin kalıcılığını koruyacaktır.

Uygulama alanında elle şekillendirmek ve hissetmek mümkündür. Merhem uygulandığında kabuk kendi kendine çıkacağı için hiçbir şey yapmanıza gerek yoktur. Müdahale sürecinde kabuk kırılmasından dolayı renk sapması meydana gelebilir. Ayrıca, dikkate alınması gereken bir diğer faktör de güneştir. Güneş veya bronzlaşma odası renkleri koyulaştırabilir. Bu nedenle kalıcı makyaj yapılan alanlar yüksek koruyucu kremlerle güneşten korunmalıdır.

Gözlerinize uzun süre kalıcı makyaj yapıldıysa güneş gözlüğü kullanmanızı öneririz. Ayrıca tedavi edilen bölgelerin en az 3 gün sudan uzak tutulması ve çok sıcak ve nemli ortamlardan (sauna, hamam vb.) uzak durulması işlemin işidir. Genel olarak, aşağıdaki listede kalıcı makyaj bakım rutini ve akılda tutulması gereken şeyleri görebilirsiniz:

  • En az 1 hafta (tercihen 10 gün) güneşe maruz kalmaktan kaçının, ardından güneş koruma faktörü yüksek bir krem sürün. En az 10 gün aşırı sıcak, sauna, hamam, buhar, sauna gibi alanlardan kaçının. 
  •  Uygulama bölgesini tahriş etmeyin, çizmeyin, ovmayın 
  •  Uygulama bölgesine makyaj yapmayın 
  •  Uygulama bölgesi en az 3 gün sudan uzak tutulmalı 
  •  Deniz, havuz gibi alanlar haftadan uzak tutulmalıdır 
  •  Merhem ve sterilizasyon yöntemleri uygulama uzmanı tarafından tavsiye edilen şekilde kesintisiz uygulanmalıdır. 

Kalıcı Makyaj Ne Kadar Süre Kullanılır? 

Kalıcı makyaj dövme gibi ömür boyu teninizde kalan bir uygulama değildir. Dövme uygulamalarında boya cilt üstüne, kalıcı makyaj uygulamalarında ise epidermis üzerine işlenir. Bu nedenle kalıcı makyaj zamanla yıpranacaktır. Kalıcı makyaj süresi cilt tipinize göre değişiklik gösterir.

Cildinize uygulanan boya zararsızdır ve zamanla hücreler kendini yeniledikçe boya vücudunuzdan atılacaktır. Kalıcı makyajın süresi kullanılan tekniğe ve uygulanan bölgeye göre değişir. Bu süre uygulanan kişinin dış etkenlere, cilt tipine ve metabolizma hızına göre değişmekle birlikte yaklaşık 2-5 yıldır.

Dudak kalemi ve eyeliner uygulamalarının ortalama kullanım ömrü 2 yıl, kaş bölgesi için 1 yıldır. Ciltte kalıcı makyaj temizleme ile bazı ciltlerde koyu halkalar ve hafif yara izi görünebilir. Kalışı uzatmak için sık sık palpasyon yapılabilir ve tedavi düzenli aralıklarla tekrarlanabilir.

Kalıcı Makyaj Sonrasında Yapılması Gerekenler

Hangi bölge olursa olsun kalıcı makyaj sonrasında uzman tavsiyelerini mutlaka uygulamalısınız. Cild ile direkt temas halinde yapılacak bu uygulamalar sonrasında kullanılması istenen kremlerinizi düzenli olarak kullanmanız halinde herhangi bir reaksiyonla karşılaşmazsınız. Ayrıca periyodik bakımlarını yaparak daha sağlıklı ve uzun süre bir kullanıma da sahip olabilirsiniz.

Bu işin eğitimini alarak kursa gitmek ve siz de kalıcı makyaj konusunda uzmanlaşmak istiyorsanız ilgili yerlere başvurarak uygulayıcı olabilirsiniz. Kurumumuzda bu eğitimleri detaylı bir şekilde veriyoruz. Eğitimleri en iyi şekilde veren kurumumuzda iletişime geçerek kendinize uygun bir kurs saati ayarlayarak eğitimi tamamlayabilirsiniz. Sonrasında hayallerinizdeki salonu açabilir ve en iyi güzellik merkezlerinden birinin sahibi olabilirsiniz.

 

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi