İpek Kirpik ve Kirpik Eğitimi (Masterclass) 

Yaz mevsimini geride bıraktığımız günlerde cildimizden kirpiğimize kadar bakıma ihtiyaç duyduğumuz bir gerçek güneş, deniz, kum ne kadar da tatilin önemli öğeleri olsa bile bazı sonuçları da getirmekte bunların başında ise ipek kirpik gelmektedir. Nem ,sıcaklık, rüzgar, tuz gibi sebeplerden dolayı yıpranan kirpiklerin seyrekleşmesi beraberinde getirdiği nedenlerden kişiyi daha olduğundan yorgun gösterebilmektedir. Bu durumda devreye ipek kirpik uygulaması giriyor. 

İpek kirpik ve kirpik eğitimi içeriğinde; bakışlara anlam katan en önemli faktörden biri olmak ile birlikte kirpik söz konusu olduğunda kullanılabilecek birçok makyaj malzemesi ve güzellik işlemleri bulunmakta olup son zamanda en çok tercih edilen bir işlem haline gelmiştir. Ayrıca bunlara her geçen gün yenileri eklenmek ile birlikte daha güzel kirpiklere sahip olmak isteyenler için başvurulan seçenekler arasına girmiştir. Dolayısıyla ipek kirpik ve kirpik eğitimi nedir nasıl uygulanır ne işe yarar gibi soruların cevabını tam olarak bilmeyen pek çok kişi vardır. Kirpikleri daha göz alıcı bir hal almasını sağlayıp kirpikleri kaldırmak adına uygulanan ipek kirpik yaygın bir uygulama haline geliyor. Göz bölgesine yapılacak olan ipek kirpik gibi işlemler sağlığınız açısından önemli bu doğrultuda deneyimli ve güvenilir bir ekip tercih edilmelidir. Tüm bu bilgilerin yanı sıra bir doğal kirpiğin kalınlığı veya inceliği etki sağlamaktadır.


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

İpek Kirpik Nedir?

İpek kirpik uygulaması piyasadaki şu an en popüler aksesuar arasında yer almaktadır Kendi doğal kirpiklerinizin arasına tek tek yerleştirilen istenilen sıklıkla veya uzunlukta kirpiklere sahip olmanızı sağlayan bir uygulama işlemidir. Uygulanmak isteyen ipek kirpik, kirpiklerinizin daha dolgun ve güzel görünmesini sağlar . İpek kirpikler genellikle taneleri farklı uzunluklar şeklinde takılır.

Tercihe göre ayrıca doğal olduğu için ağır bir görünüm ortaya çıkmaz ve ayrıca ipek kirpikler doğal ve dolgun bir görünüm sağladığı için ayrıca bir rimel ya da makyaj yapılmasına gerek yoktur. Bu ipek kirpiklerinizin maksimum 3 hafta içerisinde kontrol yapılırsa, 3 ay gibi bir süre hatta ipek kirpiğe uygulanacak bakım adımları ile daha uzun vadede kullanabilirsiniz.  Ne kadar makyaja gerek olmasa bile ipek kirpiklerin makyaj malzemesi kullanımının da zararı olmamaktadır.

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

İpek Kirpik Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu işlem yapılırken doğal kirpiklerin kıpırdatacak hareketlerden kaçınılmalı ve gözler hiçbir şekilde açılmamalıdır. Böyle bir işlemde gözlerin açılmaması oldukça önemlidir ve işlemi yapacak olan uzman ipek kirpik yapılacak kişiyi rahat ettirilmelidir. Hem işlem kısa sürüp öngörülen sürede sağlanır hem de istenildiği gibi olur. Ayrıca önemsiz ve ufak gibi görünen bu tür durumda ipek kirpik işlemi yapılan kişinin aniden gözünü açması henüz kurutulmamış ipek kirpikler yapıştırılması gereken kirpiyi yapışmasını engeller ayrıca gözleri yakması beraberinde gözlerin sulanması ve belirli bir zaman yani 24 saat su değmemesi gereken uygulamada dikkatli olmak oldukça önemlidir. Genellikle bu uygulama için 2 saat yeterlidir.

İpek Kirpik Yapılmadan Önce Yapılan Hazırlıklar

İpek kirpik işlemini yapmadan önce dikkat edilecek diğer ayrıntıları ve ipek kirpiğin ne kadar kullanılacağı da önemlidir. Böyle bir ipek kirpik işlemi yaptınız ve 3 haftalık ortalama bir süresinin olduğunu zamanında bakımlara giderek 3 ay süresi boyunca ipek kirpikleri kullanabileceğiniz bilgisi verildiyse bu sürenin uzun veya kısa olması kirpik yapınıza,  cinsi, uzama hızı veya doğru malzemeyi doğru   uygulama şeklinde ipek kirpik kullanımı için önem arz etmektedir.

İpek Kirpik Uygulaması Nasıl Yapılır?

İpek kirpik işlemi kendi kirpiklerinizin boyutuna, rengine uygun kirpik tanelerinin yapıştırıcı yardımı ile kirpiklerinizin arasına yerleştirilmesi şeklinde uygulanır. Böyle bir işlemi yaptırmadan önce yapılması gerekenlerden biri ise gözde olan makyajın temizlenmesidir. Bu tür makyaj malzemesini kalıntıların yapışmasını zorlamamak ve topak oluşmaması için önemlidir. Ayrıca uygulama farklı boyutlarda yani kısa ve ince boyutlarıyla kirpik seçilerek yapılır. Bunun nedeni ise daha güzel daha doğal bir görünüm elde edilmesidir. Yaklaşık 1 veya 2 saat süren bu işlemlerin genelde uygulama süresinden sonra istediğiniz uzunluk ve doğallığa gelecektir. İpek kirpik ve kirpik eğitimi esnasında bu uygulamalardan detaylı olarak bahsedilir.

İpek Kirpik Mesafesi Kaç MM Olur?

İpek kirpik uygulamasın da en çok sorular sorulardan biride ipek kirpiklerin ,kendi doğal kirpiklerinde 1 mm ileriden takılması gerektiğidir. Çünkü ipek kirpikler dipten takılmamalı dipten takıldığı esnada hava alamaz bununla birlikte birçok problemler yaşanmasına sebebiyet verebilir.

İpek Kirpik Uygulaması Yapılırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Gözler en hassas organlarımızdan biri olduğu için hassasiyetlik açısından biraz önem arz etmektedir. Dolayısıyla eğer ipek kirpik uygulaması yaptıracaksanız güvenilir işinin ehli uzman birine yaptırmaya özen göstermelisiniz. İpek kirpik ve kirpik eğitimi esnasında uygulama işlemlerinde dikkat edilmesi gereken bazı önemli detaylar anlatılır. Bunlar;

  • İşlemden önce gözde bulunan makyajın temizlenmelidir.
  • İşlem sırasında fazla yapıştırıcının yapışmasına az uygulanan yapıştırma ise ipek kirpiklerin dökülmesine sebebiyet vermektedir.
  • Doğru uygulama için dolayısıyla   doğru uzmana başvurmak gerekiyor.
  • Uygulama sırasında gözün yapıştırıcıdan kaynakları gözü korumak amaçlı gözün kapalı tutulması lazımdır.
  • Uygulama sonrasında da en olmak üzere 2 gün rimel kullanılmaması gerekir
  • İlk 2 günden boyunca su ile temastan uzak tutmaya işlem sırasında kullanılan yapıştırıcının kurumasına özen gösterilmesi daha uzun ömürlü kullanılmasına yardımcı olacaktır.
  • Bunun yanı sıra işlem sonrasında yüz üstü uyunması kirpiklere zarar verebilmektedir.
  • İpek kirpiklerinizin daha kalıcı olması için kullanılan 3 ve 4 hafta boyunca bir bakım uygulama yaparsanız tabi merkezden yapmış olduğunuz uzmanlar tarafından daha üzün süre kullanmanızı sağlayacaktır.

İpek Kirpik Lifting Kimler Tercih Edebilir?   

Kirpik lifting içinde proteinler, argan yağı, proteinler, keratin ve bunun gibi vitaminler kirpikleri güçlendirirken besleyen bir maskedir besleyici kirpikleri keratin ile doldurarak daha kalın ve dolgun daha uzun hale getirmekte olup bu uygulama daha güçlü kıvrık hala getirir ve 2 kat daha fazla uzun gösterir. Kirpik lifting işlemini herkes yaptırabilir mi sorusuna cevap verecek olursak kirpik lifting işleminin doğal görüntüsünü seven kıvrık ve daha uzun kirpik seven herkes yaptırabilir. Ayrıca uzun kirpikler için yapılan ipek kirpik işlemi çok etki sağlamasa da daha kısa kirpikler de gözle görülür fark oluşmakta ve memnuniyetlik sağlanmaktadır.

İpek Kirpik Lifting Uygulama Aşamaları Nelerdir? 

İpek kirpik lifting uygulama aşamaları şu şekilde sıralanır;

  • Kirpik lifting aşamasında ilk kirpikler temizlenir ve yağdan arındırılır
  • Diğer ikinci aşamada ise kişinin kirpiklerine uygun kirpik yerleştirip kişinin istediği şekli vererek uzatılır.
  • Bir diğer aşama uygulanacak kirpiğe keratin yağı sürülür.
  • Dördüncü aşamada pigment ile rimel sürülmüş görüntüsü vermektir.
  • Son aşamada ise kirpikler vitamin ile beslenmesi için gerekli yağlar sürülür.

Kirpik lifting uygulaması ile makyaj yapmadan denizden, sudan etkilenmeden doğal sürekli rimel sürülmüş gibi kirpiklere sahip olmanızı ve bakımlı görünmek için lifting işlemi yaptırmalısınız. Aynı zamanda kirpik lifting işlemi yapımından sonra işlem sonrasında kirpiklerin uzadığı görülmüştür. Kirpik lifting süresi ortalama bir saat süren bir işlem olup kişinin kirpik yapısı uzunluğuna bağlı olarak da 10 ve 17 dakika değişkenlik göstermektedir.            

İpek Kirpik Herkese Uygulanabilir mi?

İpek kirpik işlemi kendi kirpikleri kısa olan ya da daha uzun kirpik isteyen ve daha bakımlı görünmek isteyen kişilere uygulanır veya her gün rimel kullanmakta üşenenler ayrıca bu işe çalışıp ta vakit bulamayanlar için ayrıca bir avantaj olmakla birlikte makyaj yaptığı halde makyajı uçanlar için akşama kadar makyaj yenilemek için vakit bulamayanlar ve açık tenli kişiler özellikle tercih etmektedir. Bunun yanı sıra gözlerini çekici kılmak daha güzel bakışlara sahip olmak isteyen kadınlar ipek kirpik yöntemini uygulamaktadırlar.

Kirpik Lifting ve Perması Arasındaki Fark Nedir?

Kirpik lifting ve perması arasındaki fark perma içerisinde pek fazla kimyasal barındırırken bu sebeple kirpikte kopma, yanma gibi nedenlere sebep olabilir.

Lifting kirpik içinde keratin ve benzeri vitaminler sayesinde hiçbir zarar gelmeyeceği gibi düzenli ve devamlı kullanıldığı kirpikler bakım etkisini göstermektedir.
Lifting kirpik kullanım süresi 6 ve 8 hafta kadarken kirpik yapısına göre değişkenlik gösterebilir. Göze veya kirpiklere herhangi hiçbir zararı bulunmamaktadır.

İpek Kirpik Kalıcılık Süreci Nedir?

İpek kirpik sürekli bakımlı görünmek isteyen bayanların en çok tercih ettikleri işlemlerden biri olan ipek kirpik uygulamasıdır . Bu işlemi yaptıran kişiye doğallık , güzellik verilmesinin yanı sıra makyaja ayrılan süreninde kısalarak kişiye önemli zaman tasarrufu sağlamaktadır. İpek kirpik yaptıran kişilerin en merak ettiği sorulardan biri de yapılan ipek kirpik işleminin kalıcılık süresidir. Bu nedenle bilinmelidir ki vücudumuz kendisini sürekli yenileyeceğinden dolayı bu kalıcılık sonsuz olmayacaktır. Ayrıca kalıcılık konusun da uzmanlar 6 ve 1 ay süresi verilmekte olup kişiden kişiye de kalıcılık süresi değişkenlik gösterebilmektedir.

İpek kirpik ve kirpik eğitimi uygulamasının en önemli konusu ipek kirpiği yaptıran kişinin uzman ve kullandığı malzemelerin kaliteli seçilmesidir. Çünkü ipek kirpik uygulaması ince işçilik ve hassas bir uygulama olmak ile birlikte sağlığımı için kötü sonuçlara yol açmamalıdır.

Doğal kirpiklerin hızlıca uzaması ipek kirpiğin kalıcılığını etkileyen diğer faktör doğal kirpiğin ne kadar hızlı uzamasıdır. Bu sebepten ötürü doğal kirpiğin hızlı uzaması yaptırmış olduğunuz ipek kirpiğinizin durumu bozulmaya başlayacaktır doğal kirpiğinizin uzamasını yavaşlatacak herhangi bir yöntem veya seçenek bulunmuyor. Yani vücudunuza teslim olmaktan başka bir yolu yok çünkü normal şartlarda bir insan kirpiği 3 aylık gibi bir süreç içerisinde ikişer şeklinde döküldüğü için kendini yeniler bu süreçte ipek kirpik doğal kirpiğin döküldüğü gibi dökülmeye başlar. Uzmanlar tarafında yapılacak bakımlar ile 3 aylık kullanılması gereken kirpikleri 6 aya kadar uzatıp ipek kirpik kullanmak mümkündür.

İpek Kirpik Uygulaması Sonrasında Yapılması Gerekenler

İpek kirpik kalıcılığını uzamasını sağlar bir diğer yöntem ise bazı kuralların uygulamasıdır .

  • Birinci kural ilk 24 ve 48 saat içinde hiçbir şekilde su ile temas olmamalı
  • Kirpikler ıslanmamalı ,duşa, havuza, denize girilmemelidir.
  • İlk birkaç gün geçtikten sonra su ile temas olmasında rahat olabilirsiniz.
  • Bir diğer unsur ise çok sıcak suyla duş almamalıdır.
  • Sauna ,hamam gibi buhar ortamlarında bulunmamalıdır.
  • Çünkü aşırı sıcaklık ve buhar ipek kirpiklerin yapıştırıcısının açılmasına yol açar ve dökülmesine sebebiyet verir   bu konuda dikkat etmenizde fayda olacaktır.

Rimel Kullanmak İpek Kirpik Dayanıklılığını Nasıl Etkiler? 

İpek kirpik işlemi sonrasın da göz makyajına yani, rimel ve far gibi makyaj ürünlerine ara vermekte fayda olur. Çünkü ipek kirpikler yoğun kullanılan makyaj malzemelerine dayanıklılık göstermeyebiliyor bu sebeple kullanım süresini uzatmak adına makyajı azaltıp rimeli biraz özlemenize sebep olabilir. Ayrıca makyajı sıklıkla yapıyorsanız temizleme ürünlerini yağsız ürünlerden yana tercih edip bu tür ürünlere yönelmelisiniz. İpek kirpik işlemi sonrasında kirpikleri kaşımak onlarla sürekli temasta bulunmanız düşmesine neden olabilir.

Ayıca uyku pozisyonunuzu değiştirmekte gerekebilir ipek kirpikleri daha uzun süre kullanmak adına eğer yüz üstü uyursanız ipek kirpiklerin birbirine karışma ve kırılması ihtimali olması söz konusudur Bu süreç içerisinde sırt üstü yatmanız da daha uzun ipek kirpikleri kullanmanızda etki sağlamak ile birlikte biraz fedakarlık yapmalısınız. Ve her gün yüzümüzü yıkıyor ve her gün kurulama ihtiyacını bir havlu ila sağlıyoruz dolayısıyla bu kullandığınız havluların ipek kirpiklere takılabilir, ani veya hızlı hareketler ile çekilebildiği gibi bu sebepten ötürü pamuksuz havlu ya da kağıt havlular tercih edilmelidir.

İpek Kirpik Sonrası Periyodik Bakımlar

İpek kirpik bakımlar ile aynı kirpiği 3 ya da daha fazla kullanılabileceği gibi yapıştırıcıdan dolayı süresi dolunca yanı 3 aydan sonra tekrar sıfırlaması gerekir. Kirpiğinizi daha uzun sure kullanmak isterseniz doğal kirpiğinizin uzama hızına göre 21 veya bir ayda bir ipek kirpik bakımına gitmeniz gerekir .Ve bakımlarda uzayan kirpikler isteye göre çıkarılıp temizlenir dökülen ipek kirpik yerine yeni kirpik takılır ilk günkü görüntüye tekrar ulaşmış olursunuz . Bu süreçte duruma bakılarak kalan kirpik yeterli olmadığı durumda ipek kirpikler komple çıkarılıp yerine sıfırdan işlem sağlanır.
 

İpek Kirpik Nasıl Çıkarılır?

İpek kirpik uygulaması ilk zaman zarfında ne kadar zor ise aynı oranda çıkarılması işlemleri de uzmanlar veya ehli kişiler tarafından yapılması gerekir. Birçok kişinin yapmış olduğu hatalardan biri kendi başlarına çıkarmalarıdır kendi başınıza çıkarmaya çalıştığınız durumda gözünüzü ve cildinizi tahriş edebilir istenmedik durumlara sebebiyet verebilirsiniz.

İpek kirpiğin çıkartma işlemi gerektiren durumlarda kendi doğal kirpiklerinizde zarar vermek istemiyorsanız bu işlemi kesinlikle evde kendi başınıza yapmayın göz ve göz çevrenize zarar verebilir. Böyle bir durumda işlemin yapıldığı yer ve uzmanlar tarafından bilgilendirmeniz yeterlidir. Çünkü yapıştırılan ipek kirpikler özel solüsyonları ile geri çıkarılabilir. Bunun yanında takılan ipek kirpikler 6 ay sonrasında çıkarılmalı ve 1 aylık bir süre dinlenilmelidir

İpek Kirpik Uygulama Eğitimi Nasıl Olur?

Güzellik sektöründe en çok tercih edilen ve en popüler uygulamalardan biri olan ipek kirpik ve kirpik lifting uygulamaları olmak ile birlikte bu alanda en doğru teknikleri güzellik sektöründe yer alacak uzmanların eğitilmesi ve yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. İpek kirpik ve kirpik eğitimi kayıt işlemleri için gerekli evraklar şunlardır;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Biyometrik 4 adet vesikalık fotoğraf
  • Mezuniyetlik Diploması

Kirpik lifting uygulaması hakkında ve kullanılacak olan bütün malzemelerin tanıtımı veya tedarik aşamasında detaylıca eğitim aşamasında verilip öğrencilere aktarılır. Uygulama da kullanılacak olan ve kirpiklere sürülen kimyasal ürünlerin solüsyonların etkileri ve sırasıyla kullanılması anlatılması yanı sıra eğitim alacak kişilerin yapılacak ve yapılmayacak durumlar hakkında bilgilendiriliyor. Kirpik lifting uygulama esnasında veya sonrasında olabilecek durumlarda yapılacak önlemler hakkında deneyimli eğitmenler tarafından eğitimler verilir.

İpek kirpik ve kirpik eğitimi tarihleri genellikle internet sayfaları üzerinden bilgilendirme yapıp detaylı olarak açıklanmaktadır. Bunun için ipek kirpik eğitimleri diye arattırma yapmanız yeterli olacaktır. Eksiksiz bir şekilde evraklar teslim edildiği sürece verilen eğitimlere katılabilir ve eğitimi başarılı bitirme durumunda sertifikanızı alabilirsiniz. Bu tür sertifikaları gerekli yerlerde yani güzellik merkezleri ve kuaför gibi alanlarda iş imkanları kolaylık sağlamaktadır.

İpek Kirpik ve İpek Lifting Eğitim Aşamaları

Eğitim aşamaları şu şekildedir;

  • Kirpik yapısı
  • Kirpik analizi
  • Teori
  • Göz yapısı ve analizi
  • Cansız manken üzerinde deneme
  • Canlı model uygulaması
  • Yüz şekillerine ya da göz yapısına uygun ipek kirpik seçmek

 

İpek kirpik eğitim sürecinde kullanılan malzemeler yani ipek kirpik ve kirpik lifting firma tarafından temin edilmekle birlikte diğer bir eğitim esnasında kullanılacak malzemeleri eğitimciler bulundurmak zorundadır. Ayrıca uygulamanın yapılacağı canlı modeller ise katılımcı tarafından bulunmaktadır. Katılımcılar için uygulama tarihleri belirlenip yapılacak tarih için iletişim sağlanması konusunda destek sağlanır.

Uygulama esnasında katılımcının canlı model bulamaması sırasında 4D uygulama kafaları ile uygulamaya devam etmektedir. İpek kirpik kapsamında bir eğitim alıp herhangi bir güzellik merkezi açmayı düşünenler için bu eğitim geniş kapsamlı bir eğitimdir. Eğitimi 2 gün içerisinde tüm kirpik çeşitlerini ve nasıl yapıldığını uygulamalı bir şekilde hem teknik ve teori bilgi alarak uzmanlardan yetkili bir uzman olabilirsiniz.

İpek Kirpik ve Lifting Günlük Olarak Yapılan Eğitim Aşamaları

İlk gün verilen cansız model kafaları eşliğinde tekli ipek kirpik takımı tekniklerini görüyorsunuz.

  • Önce ipek kirpik kitapçığını başlamadan inceliyoruz .İpek kirpiğin ne olduğunu ve bunun üzerine kıvrım çeşitleri teknik bilgi alıyorsunuz.
  • Bunun yanı sıra kirpikleri ekim tekniğiniz ,el tutuşunuz ve hızınıza göre program devam ediyorsunuz.

Diğer bir gün olan ikinci gün ise bulduğunuz canlı model üzerinde uygulama yaptırılırken

  • İki gözü birden eşit çıkaranlar ise bu uygulamayı tamamlayabilen kişilerin eğitimi sonlandırılıyor. Bu uygulamalar için verilen herhangi bir saat kısıtlaması yoktur. Tamamıyla kişinin el hızına ,becerisine dayalı bir süre ile sadece süre azaltılabilir veya artabilir.

Üçüncü gün ise diğer iki gün içerisinde yapılan eğitimler arasında en az iki gün olması lazım o zaman zarfında bolca pratik yapılmalı ve yapılan çalışmalarını göstermek üzere eğitime gidildiği vakit uzmanlara gösterilmelisiniz.

Sonraki gün başlamadan önce yaptığınız uygulamayı uzman ekiplere göstermeden üçüncü gün yapılacak olan eğitime başlayamazsınız. Bu durumda iki eğitim daha görmek istiyorsanız eğitim modülüne geçtiğinizde ise fairlash ipek kirpik uzmanlarının yardımı olmadan sizden eğitimi yalnız bitirmeniz isteniliyor .

İpek Kirpik Eğitimleri Sonrasında Süreç Nasıl İlerliyor?

Uygulamalı eğitim bittikten sonra size modelin numarasını alıp takip süreci başlatmanız isteniliyor. Sonrasında model aranıp;

  • Eğitim sonrasında 3 hafta gibi bir zaman geçtikten sonra dökülme olup olmadığını ,
  • İpek kirpik eğitimi yaptırma esnasında batma hissedilip edilmediği,
  •  İpek kirpik kullanımında herhangi başka bir sorun yaşayıp yaşamadığını
    ve tekrar yaptırmak isteyip istenmediği soruluyor .Eğer sorulan sorular olumlu cevaplar ise bu uygulamayı yapmaya ve de eğitim vermeye yani yetkili master sertifikası almak için hak kazanmış oluyorsunuz.

Her bir uzman olmak isteyen adaya çalışma için eksiksiz olarak malzemeler sağlanmakta olup eğitim sürecinde kullanılmak üzere   eğitim veren uzmanlar adaya özel olarak hijyen olarak verilir. Dolayısıyla eğitim almak isteyen uzman adayların hiçbir ek malzeme veya ürün almalarına gerek olmamaktadır

İpek Kirpik Eğitimi Katılım Belgeleri

Eğitim programlarına eşlik etmek isteyen adayların karşılamaları gereken koşullar ise;

  • Bu eğitimi alacak bay veya bayanın 15 yaşını doldurmuş olması,
  • En az ilköğretim mezunu minimum düzeyinde diploma sahibi olması gerekir.

Bu eğitime katılanların herhangi bu kriterlere uymayan adaylara eğitim programına katılamaz yada katılıp eğitimi başarıyla tamamlasa bile kazanılan sertifika alınamamaktadır.

  • Yabancı uyruklu eğitim almak isteyen kişiler ise milli eğitim programı sertifikası alabilirler.
  • Sadece yabancı uyruklu kişilerin eğitime katılabilmeleri için
  • Oturma izni
  • Diploma
  • Geçici kimlik
  • Denklik belgesi istenmektedir.

İpek Kirpik Eğitim Sertifikasına Sahip Olanlar Hangi Sektörlerde Çalışabilir?

Eğitimleri tamamlayıp sertifikanızı aldığınızda sizin için başvurulacak birçok iş yeri olduğu gibi kendi iş yerinizi de bu sertifika ile profesyonel olarak yapabilirsiniz.

  • Güzellik merkezleri
  • Sinema ,TV, dizi oyunculuk cast sektörü
  • Saç tasarım ve kuaför gibi merkezlerde iş imkanı sunulmaktadır

İpek Kirpik Eğitiminin Amacı Nedir?

Güzellik sektörlerinde en popüler uygulamalar olurken en tercih edilen ipek kirpik ,vizon kirpik, kaşmir, kirpik lifting ve kaş laminasyonu uygulamaları ile kirpik uzunluğunu veya kalınlığını aynı şekilde hacım vererek daha gür ve canlı görünmesini sağlamaktadır. Bu alanda en iyi uzmanları yetiştirip doğru teknikleri ile estetik yetiştirilmesi amaçlanmakla birlikte bu tür sektörler için bir alt yapı kazandırılmaktadır.

Takma Kirpikler Tekrar Kullanılır mı?

Takma kirpiklerin kullanım şekli kişiden kişiye farklılık gösterip kirpiğin kalitesine değişir. Genelde kadınlar takma kirpiği birkaç kez kullanmayı tercih edip yeni kirpik almak istemiyor olabiliyorlar. Tabi doğru kirpik kullanımı gerçekleştirilip ve olması gereken yapıştırıcı kullanılırsa tekrar kullanılmasında herhangi bir sıkıntı görülmez .Takma kirpiklerin herhangi bir göze zararı bulunmamak ile birlikte sadece kullanma esnasında yapıştırıcı ve takma kirpiği çıkarma ve takmada kullanım yöntemleri bazen göze zarar verebiliyorken bu tür sıkıntılar yaşamamak adına kaliteli yapıştırıcılar tercih edilmeli ve bunun yanı sıra doğru kirpik çıkarma takma teknikleri öğrenilmelidir.

İpek Kirpiklerin Kullanım Süresi Neye Göre Belirlenir?

Takma kirpiklerin kullanım süresi tamamıyla size bağlıdır. Ne kadar hijyen titiz ve dikkatli kullanırsanız uzun ömürlü olurlar. Tabi bununda belirli bir süresi bulunmak ile birlikte sadece 2 veya 3 gün içerisinde düşmeye başlar daha fazla süre kalıcılığını yitirip düşmeye başlarlar .Daha uzun süre kullananlar olsa bile 4 aya kadar bir süre kesinlikle kullanılması tavsiye edilmemektedir. Bunun yanı sıra nasıl kullanılacağına gelecek olursak kadınlar genellikle takma kirpik kullanımını fazla bilmemektedirler. Takma kirpiklerinde bir püf noktaları ve kullanım şekli vardır. Bunlar;

  • Takma kirpik takılacak olan kirpikleri bir cımbız ile tutturulur ve yapışması geren kaşa hafif bir boşluk bırakılacak yapıştırılır.
  • Daha sonraki aşamasında yapıştırılan yapıştırıcının kurulması birkaç dakika beklettikten sonra kirpik diplerine biraz mesafeli yapıştırılır.
  • Takma kirpikler doğru bir şekilde takıldığı sürece daha sağlam daha uzun süre ve güzel durması sağlanır.

İpek Kirpikler Nasıl Temizlenir? 

Takma kirpiklerin temizliği nasıl olmalı sorusuna cevap olarak; isteğe bağlı kirpikler tek kullanımlıkta olabilirken bazı insanlar birkaç kez daha fazla kullanmak isteyebiliyorlar bunu yapabilmeleri adına takılacak olan takma kirpiklerin bakımları temizliği sağlandığında daha uzun ömürlü olurlar. Öncelikle daha önceden kullanılmış olan kirpik sıcak suya konulup üzerine sabun dökülüp 15 dakika veya daha fazlada bekletilebilinir.

Daha sonraki aşama ise kirpik kirlerinde yani takma kirpik üzerinde oluşmuş boya rimel kalıntılarından arınmış olur. Kirpikleri daha sonra kurutma işlemine alıp kuruduktan sonra kullanıma hazır hale geçilebilir. Böyle kullanıldığı sürece hem daha uzun ömürlü kullanılır hem de hijyenik olur .Takma kirpiklerin doğal kirpiklere zarara verip verilmediği de en çok merak edilen sorular arasında yer almaktadır. Takma kirpik takımı esnasında kullanılan yapıştırıcı ve takma kirpik seçimi buna uygun seçildiği sürece hiçbir şekilde zararı bulunmamaktadır.

İpek Kirpikler Çıkarılırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Nelerdir?

Dökülen kirpiklerin yerine tekrar kirpik çıkar mı sorusuna cevaben takma kirpiklerin kullanıcıları dökülen kirpiklerin çıktığını dolayısıyla kirpik kullandıktan sonra gözlerinin temizliğine özen gösterilmeli çıkarılma sırasında kendi doğal kirpiklerin zarar görmemesi adına kirpik çıkarma işlemi nazikçe çıkarılmalıdır. Dökülen doğal kirpiklerin yerine yenileri çıkabilmektedir yalnız takma kirpik bu doğal kirpiklere zarar vermiş ise oradan tekrar kirpik çıkması zor olurken tekrar çıkmama olasılığı da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Tüm bu sorular ile ilgili merak ettikleriniz hakkında firmamızdan bilgi alabilirsiniz.

 

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi