Manikür Pedikür Eğitimi  

Manikür pedikür eğitimi, eğitim kurumumuz tarafından profesyonel eğitmenler tarafından teorik ve uygulamalı eğitim yöntemleri kullanılarak, teknolojik imkânlar kullanılarak gerçekleştirilir. Manikür-pedikür kursuna katılan her kursiyer, eğitimlerinin sonunda yazılı sınava girer ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı “Kurs Bitirme Belgesi” almaya hak kazanır.

Aynı zamanda manikür-pedikür kursuna katılan her kursiyer, not dökümü alarak dünyanın herhangi bir ülkesinde kendi kayıtlarını kullanma hakkına sahiptir. Son derece önemli ve geniş iş imkanına sahip olan manikür ve pedikür eğitimi sonrasında aldığınız sertifika ile sayısız iş imkanına sahip olacaksınız.

 


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

Manikür Pedikür Eğitimi  Neleri İçerir?

Kurumumuz tarafından kursiyerlere en ince detayına kadar verilen ve hem uygulamalı konu anlatımına büyük önem verilen kurslarımızın içeriği nedir? Manikür pedikür eğitimi alan kursiyerler ders içeriğinde neleri öğrenirler? Kurslarımızda alan derslerinin yanında birçok özel derslere de yer veriliyor.

Çünkü biliyoruz ki eğitim alan manikürcü ve pedikürcülerin tecrübeleri ve bilgi birikimleri çok önemli. Bu açıdan kursiyerlerimize resmi prosedür içinde olmasa da iş hayatında rahat etmeleri açısından ekstra birçok alanda dersler veriyor ve onları iş hayatına en güzel şekilde hazırlıyoruz. Bunu merak edenler için işlenecek konuları şöyle maddeleyebiliriz.

Söz konusu eğitimlerin içeriği;

  • Hijyen ve temizlik eğitimi
  • Ölü hücre ve deri bakımı eğitimi
  • Tırnak yapısı ve tırnak bakımı
  • Tırnak hastalıkları
  • Manikür ve pedikür kozmetik ürünleri
  • Tırnak şekillendirme uygulama eğitimi
  • El ve ayak masaj çeşitleri
  • Tırnak boyama yöntemleri eğitimi
  • Tırnak süsleme teknikleri ve uygulaması
  • Manikür uygulama örnekleri
  • Pedikür uygulama örnekleri

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

Manikür Pedikür Nedir?

Manikür ve pedikür hemen yer yerde birlikte kullanılan iki farklı terimdir ve birbirinden farklılıkları vardır.  Manikür, ellerin ve tırnakların daha güzel ve bakımlı görünmesi için yapılan temizlik ve bakım işlemidir. Manikür hem kadınlar hem de erkekler için günümüzde vazgeçilmez hale geldi. Manikür işlemi tırnakların alt kısmındaki ölü derinin temizlenmesi ile başlar. Daha sonra törpü ile tırnaklara şekil verilir. Pedikür ise, ayak ve ayak tırnaklarının bakımı ve estetik çalışmalarıdır.

Sağlıklı bir ayak için düzenli olarak yapılması gereken bir işlemdir. Nasırların yumuşatılması veya giderilmesi, tırnaklara şekil verilmesi, batık tırnakların düzeltilmesi gibi operasyonları içerir. Hemen her yerde birlikte kullanılan bu iki kavramı kesinlikle birbirinden ayırmak gerekir. Kursumuzda eğitim alan kursiyerlerimiz kesinlikle alanından uzman ve geniş bilgi ve beceri kabiliyeti ile mezun olurlar.

Türkiye’nin en önemli mesleki eğitim kursu olan kurumumuzda manikür pedikür eğitimi profesyonel eğitmenler tarafından teknolojinin tüm imkanları kullanılarak hem teorik eğitim hem de uygulamalı eğitim yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmektedir. İyi ve kaliteli bir eğitim almayı düşünüyorsanız kurumumuzla hemen zaman kaybetmeden iletişime geçebilirsiniz.  Uygun fiyatlarla alacağınız kurslarımız sonucunda elde edeceğiniz sertifika ile çok geniş

 

Uygulamalı Olarak Manikür ve Pedikür Eğitimi

Tüm bu dersler tamamen kurumumuzda uygulamalı olarak öğretilmekte ve her detaya en ince konusuna kadar değinilmektedir. Alanında uzman bir güzellik uzmanı olmak için zaman kaybetmeden kurumumuzla işletişime geçerek meslek sahibi olabilirsiniz. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlerimiz, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tanınan ve dünya çapında geçerli olan bir sertifika almaya hak kazanırlar.

Bu sertifika ile kursiyerlerimiz kendi iş yerlerini açabilmektedir. Ayrıca kursiyerlerimize dünyanın her yerindeki kliniklerde, hastanelerde, güzellik merkezlerinde, otellerde, güzellik salonlarında, SPA merkezlerinde, TV stüdyolarında, TV sinema setlerinde, sinema setlerinde, beş yıldızlı otellerde ve kuaförlerde iş imkânları sunuyoruz. Siz de ilgi duyduğunuz herhangi bir alanda kolaylıkla iş sahibi olabilir ve engin bilgilerinizle o iş yerinin vazgeçilmezi olabilirsiniz.

Ek Eğitimler ve Uygulamaları

Kurumumuz tarafından açılan manikür pedikür eğitimi kursunda, alan dersleri büyük önem taşır. Kursiyerin alacağı alan derslerinin yanı sıra ek alan eğitimleri de veriliyor. Alan kurslarının yanı sıra derslerimiz kapsamında kursiyerlerimize, hijyen eğitimi, iş yeri güvenliği eğitimi, anatomi bilgisi, fizyoloji dersleri, mesleki etik ve ahlak dersleri, iletişim becerileri, renk bilgisi ve makyaj, müşteri ilişkileri, girişimcilik konuları, kişisel gelişim becerileri, iş yeri ve salon yönetimi, operasyon el organizasyon yetenekleri ve benzeri dersler ve konular da detaylı şekilde öğretilir.

Alınacak olan bu dersler sayesinde tüm kursiyerlerimiz güzellik sektöründe kendilerini güvende hissederek, özgüven dâhilinde istedikleri iş yerlerinde çalışabiliyor ya da kendi iş yerlerini açabiliyorlar. Söz konusu derslerin haricinde ayrıca, işletme bilgisi, diksiyon ve güzel konuşma dersleri gibi özel yetenek dersleri de verilmektedir. Bu alanda tam ve bütün bir yeterliliğe sahip olmak isteyen adayların eğitim kurumumuzda açılan kurslara katılabilir ve kurs sonunda alanında uzman olabilirler.

Manikür ve Pedikür Kursunda Neler Öğrenilir?

Alanında uzman eğitimcilerimiz tarafından verilen kurslarımıza katılan kursiyerlerimiz, hijyen ve sterilizasyon yöntemleri, müşteri ilişkileri ve iletişim, ürün ve hizmet satış teknikleri, iş yeri açma bilgileri, tırnak ve tırnak yapısı, söz konusu bakım için kullanılan araç ve gereçlerin tanıtılması, tırnak sorunları ve hastalıkları, tırnak bakımı, kesimi teknikleri ve tırnak tasarımları, manikür tekniği, pedikür tekniği, el ve ayak masajı, çatlak topuk, batık, mantar ve nasır tedavileri, oje sürme teknikleri, tırnak dekorasyon sanatı, kalıcı oje ve yöntemleri gibi çok geniş bir alanda eğitim verilir.

Alınan tüm eğitimlerin sizin tecrübenizi, bilginizi, becerinizi ve müşteri ilişkilerinizi en üst seviyeye çıkartacağını sakın unutmayın. Eğer kurslarımıza katılmaya karar vermiş ve soncunda derslerimize katılmışsanız kurslara devam etmeyi ve tüm ders ve konulara hassasiyetle yaklaşmayı sakın ihmal etmeyin. Çünkü sizin alanında uzman ve yüksek bilgi ve beceriye sahip olmanızı istiyor ve tüm eğitim kademelerimizi buna göre hazırlıyoruz. Kurumumuzun tüm avantajlarından, uygulama eğitimlerinden, birebir uygulamalardan sonuna kadar faydalanmanızı tavsiye ediyoruz.

Kursa Katılmak İçin Ön Koşullar Nelerdir?

Bu kursa katılmak isteyenlerin ön kayıt formunu doldurmaları gerekmektedir. Burada istenen bilgiler temel kimlik ve iletişim bilgileridir. Ardından, çalışma programı ofisiyle iletişime geçmek için bir telefon numarası veya e-posta girebilirsiniz. Form oluşturulduktan sonra kursiyer adayları yetkililer tarafından bilgilendirilecektir. Bu bilgiler, kursun yeri ve tarihi gibi bilgileri içerir.

Ayrıca şehir dışından kurslarımıza katılmak isteyenler için çevirim içi online kurslarımız da bulunmaktadır. Esas olarak kurslara devam zorunluluğu vardır. Bu konuda Milli eğitim Bakanlığı’nın yönetmelikleri geçerli olarak uygulanmaktadır. Bakanlığın belli şartlarda devam edememe gibi durumlarda kısmi olarak devamsızlık hakkınız bulunmaktadır. Kurslarımızda yoklamalar yapılacak ve tüm belgeler düzenli şekilde düzenlenecektir.

El ve Ayak Bakımı Kursu

Manikür pedikür eğitimi, manikür pedikür eğitimi, estetik ve sağduyulu sağlık alanları için tasarlanmış bir eğitim programıdır. El ve ayak bakımı kişisel hijyenin en önemli parçasıdır. Bu konuda son derce hassas davranılmalıdır. Bu hassasiyet hem manikür ve pedikür yaptıran müşterinin sağlığı hem de manikür ve pedikür yapan güzellik uzmanının sağlığını korumaya yönelik çalışmalardır. Günlük hayatta çeşitli nedenlerle yıpranan el ve ayakların düzenli bakımı şarttır. Bugün sadece kadınlar değil erkekler arasında da söz konusu el ve ayak bakımları önemli hale geldi.

Herkes yaş ve cinsiyet ayrımına bakılmaksızın bakımlı el ve ayaklara sahip olmak istiyor. Bu nedenle manikür ve pedikür işlemlerine olan talep arttıkça kalifiye eleman sıkıntısı da hızla artmaktadır. Ancak bakımda hijyen kurallarını bile bilmeyen manikürcüler değil el-ayak anatomisi eğitimi almış, mesleğinin bilincinde bile değiller. Söz konusu manikür ve pedikür uygulamalarının tamamında uzman, eğitimli ve sertifikalı kişiler tercih edilmelidir.

Yakın zamana kadar el-ayak bakımları, kuaför salonlarında hala bir yan alan olarak kullanılırken; Son yıllarda kuaförlük ticaretini bırakarak cilt bakımı ve güzellik salonlarının vazgeçilmez işlerinden biri haline gelmiştir. Yani daha önceki yıllarda kuaförlerin yaptığı manikür ve pedikür işlemleri günümüzde bu iş için kurulan özel iş yerlerinde ya da sadece güzellik merkezlerinde yapılıyor.

Kurumumuz, el-ayak bakımı eğitimlerinde hijyen kural ve uygulamalarına yer vererek, kurs süresi içerisinde mesleğin tüm detaylarını da anlatarak güzellik uzmanlığı sektörüne uzman kişiler yetiştirmektedir. Talep üzerine özel eğitim kursları da gerçekleştirilebilir. Bu alanda eğitim almak ve uzman olmak istiyorsanız zaman kaybetmeden kursumuzla iletişim kurabilirsiniz.

Manikür ve Pedikür Kursu Alanlar Nerelerde Çalışabilir?

Güzellik uzmanlığının çalışma alanları oldukça geniştir. Eğitim kurumumuz tarafından verilen eğitimleri aldıktan sonra yapılan sınavlardan da başarıyla geçen kursiyerlerimiz için sınırsız bir iş alanı mevcuttur. Söz konusu alanında uzman kişiler, başta, kuaför salonlarında, güzellik salonlarında, otellerin SPA bölümlerinde, el ve ayak bakım merkezlerinde, hastanelerin el ve ayak sağlığı bölümlerinde, sineme ve dizi sektöründe, kozmetik dağıtım şirketlerinde olmak üzere çok geniş bir alanda çalışma imkanına sahiptirler.

Manikür Pedikür Derslerinden Kimler Yararlanabilir?

Eğer siz de bir güzellik uzmanı olmak istiyorsanız ve bu alanda eğitim almak ve başarılı olmak istiyorsanız bu kurslara katılmanın ön şartlarını ve ayrıntılarını da bilmek zorundasınız. Bu kurslara katılmanın en önemli şartı 18 yaşını doldurmuş olmaktır. 18 yaşından büyük herkes açılan bu manikür pedikür eğitimi kurslarının olanaklarından sonuna kadar faydalanabilir.

Ayrıca bu alana ilgi duyan herkes için kurs kayıtları başlamıştır. Ağırlıklı olarak kadınlara verilen kurslar erkeklere de kesinlikle açıktır. Manikür ve pedikür alanında uzmanlaşmak isteyenlerin yanı sıra, bu alanda yetenekli olduğuna inanan herkes için çeşitli kurslar sunulmaktadır. Ön bilgi olarak kurs merkezinin konumu da Whatsapp üzerinden isteyen herkese duyurulacaktır.

Günümüzde Manikür-Pedikür Eğitiminin Önemi

Kendine bakmak isteyen bayanlar bu kurslara katılarak son derece pratik bilgiler edinebilirler. Derste aktarılan tüm bilgiler hayatın her alanında kullanılabilecek kadar işlevseldir. Hem manikür hem de pedikür bakımı yapan kişiler daha sonra bu doğrultuda kendilerine de bakım yapabilirler. Aynı zamanda bu eğitimin sonunda verilen sertifika iş arayan kişilere yardımcı olmaktadır. Manikür ve pediküre aşina olan kişilerin kuaför olarak iş bulma olasılığı çok daha yüksektir.

Ayrıca istihdam olanakları berberlerle sınırlı değildir. Çeşitli güzellik ve bakım merkezleri, manikür ve pedikür konusunda yetenekli kişileri de işe alır. Kurs sonunda alınan sertifika Türkiye genelinde geçerlidir ve hatta yurtdışında da geçerliliği vardır. Yarı zamanlı veya tam zamanlı olarak çalışmak ve aile bütçesine katkıda bulunmak isteyen herkes bu kurslara katılabiliyor. En uygun fiyatlarla en kaliteli manikür pedikür eğitimi için kurumumuzla iletişim kurabilirsiniz.

Alacağınız kaliteli ve detaylı eğitimlerle siz de uzan bir güzellik çalışanı olarak her alanda iş bulma imkânına sahip olacaksınız. Katıldığınız kursların tüm imkânlarından sonuna kadar faydalanmanızı istiyoruz. Bu sayede mesleğinizle ilgili tüm malzemeleri, üretilen ürünleri ve mesleğin tüm ayrıntılarını en ince noktasına kadar öğrenme şansınız olacak.

Manikür Pedikür Kursları Fiyatları

Her bütçeye uygun manikür ve pedikür kursu fiyatları mevcuttur. Kurs süresi ve fiyatları hakkında detaylı bilgiyi telefon veya e-posta yoluyla alabilirsiniz. Bu kurslardan faydalanmak ve uygun fiyata uzmanlık kazanmak mümkündür. Ayrıca çeşitli indirimler ve taksitli ödeme seçenekleri de mevcuttur. Kurs süresince verilen eğitimler toplamda iki seçeneğe ayrılmıştır.

Hem teorik hem de pratik bilgiler verilmektedir. Gösterilen bilgiler her kursiyere ayrı ayrı uygulanır. Birebir olarak verilen uygulama eğitimleri sayesinde gerçek bir güzellik uzmanı olma şansını yakalayacaksınız. Bu sayede sadece teoride değil pratikte de deneyim kazanma fırsatı sunulmaktadır.

Hem manikürde hem pedikürde kullanılan malzemelerin tanıtımı da burada yapılmaktadır. İş hayatında kullanmanız gereken tüm malzemeleri ve eşyaları yakından tanıyacak ve büyük tecrübe elde edeceksiniz. Tecrübe bir meslek sahibi için en önemli konudur. Daha iş yerinizi açtığınız ilk günde bile müşterileriniz olabilir. İlk müşterinin karşısında bile bu işi yıllardır yapıyormuş gibi bir tecrübeye kurslarımız sayesinde sahip olacaksınız.

Manikür Neden Yapılır?

Manikür pedikür eğitimi ve sonrasında yapılacak olan iş hayatında en önemli konu gerek çalışanların ve gerekse de müşterilerin her türlü sağlığını korumaya yönelik olan hijyen eğitimizdir. Hijyen kuralları da uzman eğitmenler tarafından tüm kursiyerlere en ince ayrıntılarına kadar öğretilmektedir. Bunu yanında müşterinin karşılanması, sağlıklı iletişim, ifade yeteneği ve müşterini tüm ihtiyaçlarının karşılanarak uğurlanması gibi mesleki açıdan da büyük öneme sahip dersler veriliyor.

Tüm bu derslerin tamamına katılmanızı her bir ayrıntıyı sonuna kadar öğrenmenizi tavsiye ediyoruz. Alanında uzmana ve deneyimli eğitimcilerimiz her an sizin hizmetinizde olacak. Anlaşılmayan ya da iyi şekilde yapılamayan uygulamaları tekrar tekrar yapma olanaklarına da sahip olacaksınız. Çünkü sizin uzman ve tecrübeli bir kursiyer olarak mezun olmanızı ve en kısa sürede iş hayatına atılmanızı istiyoruz.

Tırnak Bakımında Manikürün Önemi Nedir?

Manikür, tırnak bakımının önemli bir parçasıdır. Bu işlem sırasında el ve ayaklarda bulunan ölü deriyi çıkarmak ve tırnaklara sağlıklı bir görünüm kazandırmak için yapılır. Tırnak bakımı öncesi tırnağın üzerinde oje varsa o oje de önemle çıkartılmalı ve tırnak diğer etkenlerden tamamen temizlenmelidir. Temizliği tamamen sağlana tırnakların bakımına geçilebilir. Daha sonra tırnak makası ile istenilen boyutta kesilir. Aynı yönde tekrarlanarak törpü ile törpülenir. Bu noktada cam rende kullanmak daha sağlıklı.

Temizliği ve kesimi yapılan tırnakların yumuşatılması da gerekiyor. Bu işlemlerin ardından tırnağı yumuşatmak için vazelin veya krem kullanılır. Daha sonra manikür için hazırlanan suya birkaç damla zeytinyağı ve limon da eklenebilir ve 3 dakika kadar bekletilir. Süre dolduğunda eller kurutulur ve ölü deriler et makası yardımıyla kesilerek temizlenir. Çok derin kesmemeye özen gösterilmelidir. Artık manikür işlemi tamamlanmıştır. Eller nemlendirici sürülerek ovulur ve isteğe bağlı oje veya parlatıcı ile renklendirilir.

Pedikür Neden Yapılır?

Günümüzde ellerin bakımı ve estetiği kadar ayak bakımı da son derece önemseniyor. Ellerin bakımından sonra ayakların da bakımı yapılmalıdır. Ayak pedi ve tedavi kelimelerinden oluşan ayak bakımı yani pedikür, adından da anlaşılacağı gibi ayak ve ayak tırnak bakımı anlamına gelmektedir. Ancak bu bakımı sadece tırnak temizliği ve bakımı açısından değil, ayak derisinin yenilenmesi olarak da açıklayabiliriz. Kurumumuzdan alacağınız kurslarda pedikür konusunda da her türlü detayları öğreneceksiniz. İyi bir uzman tarafından yapılan pedikür seanslarında öncelikle ayağın ölü dokusu çıkartılmalı ve sonrasında da ayak cildi yumuşatılmalıdır.

Yumuşatılan ayak derisinden sonra, tırnak etlerinin itina ile kesimi, tırnak kesimi ve törpü ya da rende yardımıyla düzleştirilmesi yapılır. Her türlü bakım işleri tamamen müşterinin isteği doğrultusunda yapılmalıdır. Ancak burada alanında uzman olan çalışanın müşterisine kesinlikle tavsiyeleri de olmalıdır.

 Pek çokları belki de ilk defa pedikür yaptıracak ve belki de inceliklerini ve nasıl yapılacağını bilmiyor. Olumlu tavsiyelerinizle müşterinizi yönlendirebilirsiniz. Doğru pedikür teknikleri ve yöntemleri ile en doğru sonuca kısa sürede ulaşmanız mümkün. tüm bu işlemlerin haricinde ayaklara yapılacak etkili bir masaj da müşterinizi rahatlatacaktır. Pedikür uzmanlarına göre bir masaj sizi gün boyu tüy gibi hissettirebilir.

Manikür Aşamaları Nelerdir?

Manikür yapmak için işlem basamaklarını sırası ile bilmek zorundasınız. İlk olarak tırnaklar temizlenir. Herhangi bir oje kalıntısı varsa mutlaka temizlenmelidir. Temizliği yapılan tırnakların ve ellerin mutlaka kurutulması gerekiyor. Daha sonra ılık suda tutarak ve eller yumuşayana kadar bekletilir. Uzamış ya da dengesizleşmiş olan tırnakların kesilerek düzeltilmesi de mutlaka yapılması gerekenler arasındadır.

Tırnaklarla birlikte tırnak etlerinde de temizlik ve kesim şarttır. Kesme işlemlerinin ardından törpü yardımı ile düzeltmeler yapılır. Temiz tırnaklar artık bakıma hazır! Tırnakları beslemek ve kırılmasını önlemek için besleyici yağlar uygulanır. Ölü dokudan temizlenen fazlalık geri itilir ve tırnak sadeleştirilir. Son adımda ise manikürlü eller masajla gevşetilir. Daha sonra isteğe bağlı estetik uygulamalar yapılabilir.

Pedikürün Aşamaları Nelerdir?

Ayak tırnakları önce var olan ojeden temizlenir ve kurutulur. Daha sonra tırnakların zarar görmemesi için tırnaklar kesilir. Ezilmiş tırnaklar ılık suda ıslatılarak yumuşatılır. Bir sonraki adımda tırnaklar özel makaslarla etten arındırılır. Talep ettiğiniz uzmanın seans programından sonra ayaklar çeşitli malzemelerle ölü hücrelerden arındırılır. Son bir törpüleme ile şekillendirilen tırnaklara istenirse oje sürülebilir.

Manikür Çeşitleri Nelerdir?

El ve tırnak bakımıyla yapılan klasik manikürün yanı sıra başka özel bakım türleri de vardır. Kurumumuzdan alacağınız kapsamlı ve detaylı eğitimler sonrasında manikür ve pedikürün tüm çeşitlerini ve tüm yöntem ve tekniklerini öğreneceksiniz. Manikür çeşitleri şunlardır.

  • SPA manikürü, Cildin ve tırnakların ihtiyacına göre detoks, sakinleşme ve yenilenme gibi farklı tedaviler kullanılarak yapılır. Tırnak kırılmasını önlemek, soğuğa karşı güçlendirmek ve sağlıklı büyümeyi sağlamak için besleyici ürünler de kullanılır.
  • Sauna manikürü, adından da anlaşılacağı gibi, tırnaklarda sauna etkisi yaratmak için eller sauna eldivenlerinde tutulur. Bu sayede herhangi bir müdahaleye gerek kalmadan yumuşatılan eller ve tırnaklar daha pratik bir şekilde temizlenebilir.
  • Sütlü manikür, tırnaklar, besleyici yağlar ve sütten yapılmış bir süt banyosuna batırılır. Burada cilt ve tırnaklar yumuşarken gözeneklere kadar bakım yapılabilir.
  • Fransız Manikürü, günlük hayatımızda en yaygın manikür uygulamalarından biri de Fransız manikürüdür. Fransız ekolünün estetik anlayışımıza kazandırdığı bu manikür çeşidi günümüzde birçok farklı renkte kullanılsa da klasik tasarımı küt törpülenmiş ve cilalanmış tırnaklara şerit halinde beyaz oje sürülmesinden ibarettir.

Manikür ve Pedikür Ne Sıklıkla Yapılmalıdır?

Manikür ve pediküre ihtiyacı olan tüm el ve ayakların bakımları ne kadar süre arlıklarla yapılmalıdır aslında bu da çok önemli bir konudur. Kaliteli etiğim alarak uzmanlaşanlar bu tür ayrıntılara da dikkat ederler. El ve ayak tırnağı tedavileri aslında kişisel, özgürce seçilebilen zaman aralıklarında gerçekleştirilir. Ancak tırnakların düzenli bakımı ve korunması için iki haftada bir uygulamak daha mantıklıdır. Bu, oluşabilecek herhangi bir tırnak deformasyonunu da önler.

Manikür ve Pedikür Eğitimleri Ne Kadar Sürer?

Söz konusu manikür ve pedikür kursları tamamen Milli Eğitim bakanlığı onaylı olduğu için Milli Eğitim Bakanlığı’nın yönetmelikleri ve prosedürleri geçerli olduğu için toplam kurs süreleri, uygulama ders süreleri, teorik derslerin içerikleri ve diğer ayrıntılar da söz konusu prosedürler kapsamında planlanır. Dolayısı ile kursların ne zaman başlayacağı ve ne zaman biteceği de söz konusu yönetmelikler dâhilindedir.

Ortalama bir manikür ve pedikür kursu size yaklaşık olarak 4-5 ay boyunca verilecektir. Kursumuz bakanlığın yönetmeliklerine harfiyen uymakla birlikte ekstra olarak daha detaylı konulara değinilmekte ve uygulamalı derslerde çok daha büyük ayrıntılar işlenmektedir. Tüm derslerimizde üstün tecrübeli ve yeterliliğe sahip kursiyerler yetiştirmek için var gücümüzle çalışıyor ve tüm donanımlarımızdan kursiyerlerimiz faydalanmalarını sağlıyoruz.

Manikür ve Pedikürü Kimler Kullanmalı?

Temel malzemelerle manikür ve pedikür rutinleri için hazır setler satılmaktadır. Bu ürünler kullanılarak evde uygulanabilecek tedaviler varken, bu kadar titiz bir bakım için uzmanlara danışmak daha uygundur. Özellikle tırnak etlerini makasla çıkarırken profesyonel yardım almanız sizin için daha sağlıklı olacaktır. Bu alanda uzmanlaşan çalışanların en hassas şekilde bu uygulamaları yapacakları kesindir.

Kurumumuzdan alınan kaliteli eğitimler ve uygulamalı derslerde tüm bu ayrıntılar en ince noktalarına kadar kursiyerlere öğretilir. Eğitim programımız teori ve pratiği birleştiren kurslar içermektedir. Her biri alanında uzman deneyimli eğitmenlerimiz tarafından profesyonel kurslar verilmektedir.

Manikür ve Pedikür Eğitimine Kimler Katılabilir?

Manikür pedikür eğitimi kurslarına katılmak için belli bir tahsil şartı bulunmamaktadır ancak mesleki eğitim kursları sayesinde bu kursa katılanlar zaten aynı zamanda lise diploması da alabiliyorlar. Bunu yanında ustalık belgeleri ve güzellik uzmanı sertifikası da alan kursiyerlerimiz alanında uzman olarak yetiştirilirler. İlkokul mezunu olan herkes manikür ve pedikür eğitimi alabilir. Burada tek şart 18 yaşını doldurmuş olmaktır.

Manikür ve Pedikür İçin Kullanılan Ürünler

İyi bir güzellik uzmanıysanız mutlaka mesleğinizle ilgili tüm ayrıntıları bilmelisiniz. Özellikle güzellik uzmanlığı konusunda piyasada yüzlerce çeşit ürün bulunmaktadır. Tüm bu ürünleri tanımak, özelliklerini bilmek, hangi ürünün hangi konularda kullanılacağını ve nerelerde kullanılacağını bilmek önemlidir.

Ayrıca, piyasada kaliteli ve kalitesiz, zarar verebilen ve tamamen zararsız olan ürünleri de görmeniz mümkün. Müşterinizin ya da sizin zarar görmemeniz ve en üstün faydayı sağlamanız açısından tüm bu ürünleri yakından tanımak gerekir.

Her çeşit ve türde onlarca marka ve modelde ürünler var. Bunlara yeni dahil edilen ve üretilen malzemeleri de görmek elbette mümkün. Piyasadaki bu ürünleri tanımak da sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Kursumuzdan alacağınız eğitimiler kapsamında piyasa ürünleri hakkında da detaylı bilgiler alacaksınız. Müşteriniz için en doğru ürünü kullanmak yapacağınız işten en az hatayla çıkmanızı sağlayacaktır. Bunu için söz konusu eğitimleri önemsiyor ve tavsiye ediyoruz.

Manikür ve Pedikür Eğitimine Kayıt Olmak İçin Hangi Belgeler Gereklidir?

Kurslarımız Milli Eğitim bakanlığı tarafından onaylanan ve onaylı sertifikaların verildiği kurslar olduğu için her bir aşaması resmi prosedürlere göre yapılmaktadır. Dolayısı ile kurslara katılmak da resmi öğrenci kategorisine girmenizi sağlayacaktır. Resmi işlerde de bir takım resmi belgeler mutlaka zorunludur. Kurumumuzda açılan manikür ve pedikür kurslarına katılmak isteyenlerden bu doğrultuda bazı belgeler isteniz. Bu belgeler, resmi kimlik kartı fotokopisi, en son bitirmiş olduğunuz okulun diploma örneği ve fotoğraf istenir.

Manikür ve pedikür kursunu tamamlamak için ise, kurslara devam etmek, teorik ve pratik eğitimlere katılmak ve eğitimler sonrasında yapılacak olan sınavlara katılmak zorunludur. Söz konusu sınavdan başaralı olanalar sertifika almaya hak kazanırlar. Kurs yönetimimiz sınavdan başarılı olan adayların sertifikalarını hazırladıktan sonra ilgili Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından onaylanmasını sağlayarak kursiyerlerimize takdim ederler. Bu eğitimi kurumumuzdan alabilirsiniz.

 

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi