Plazma Pen Eğitimi (Masterclass) 

Plazma pen kursu cihaz uygulaması ile birlikte gösterilir ve uygulanan enerji ile sorunlu cilt yüzeyini buharlaştırarak ve yeni doku başlatarak çevredeki havayı elektriksel aktivite ile cilt yüzeyine çeker. Plazma enerjisi. Bugün, tıptaki büyük ilerlemelere rağmen, çoğu kişi hala ameliyat korkusuyla cerrahi müdahaleyi reddediyor. Ayrıca ameliyatın bile çözemeyeceği bazı sorunlu alanlar vardır. Örneğin; yüzdeki izler, ameliyat izleri, cilt çatlakları gibi problemlerde plazma pen en büyük yardımcıdır.

Plazma pen eğitimi(Masterclass) cerrahi müdahaleye gerek kalmadan kısa sürede kalıcı sonuçlar elde etmek için lazer ve ablasyon işlemleri sırasında kullanılan diğer cihazlardan temel farkı, sorunlu bölge dışında çevre dokudur, kılcal damarları, yağ ve sinir dokusunu etkilemez.

Hızlı ve güvenli bir şekilde kullanmayı öğrenebilirsiniz. Plazma Kalemi Teorik Bilgiler, Pratik Araştırma Sonunda Canlı Model Plazma pen uygulamasında, uygulama alanındaki anlık değişimlere bakarak uygulamanın gerçekçiliğinde uzman olmanın muhteşem sevincini yaşayabilirsiniz.

Bu eğitim size uygulamanızı zenginleştirme fırsatı verir. Ufkunuzu genişletir ve sizi daha profesyonel hale getirir. Plazma pen uygulama alanındaki gaz halindeki su buharı ve nitrojen, yüksek enerjili plazma enerjisine dönüştürülür. Bu enerji, doku yenilenme sürecini başlattığı için cilt lezyonlarını buharlaştırmak ve sorunlu dokuyu yok etmek için kullanılır. Plazma enerjisinin havada bulunan gazı kullanarak etkili olduğu söylenebilir. Kullanım sırasında kanama veya ağrı olmaması önemli bir avantajdır.

 


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

Plazma Pen Alanları

Cildin lokal olarak sıkılaşması, fazla derinin uzaklaştırılarak gevşemesidir. Bu harika uygulamadan sınırsız sayıda oluşturabileceğiniz alanlar;

  • Plazma pen ile alındaki kırışıklıkları giderin
  • Plazma pen ile kaş kaldırma
  • Plazma pen ile göz kapaklarını çıkarın
  • Bir plazma pen ile kaz ayaklarının çıkarılması
  • Plazma pen ile nazolabial kıvrımın (gülümseme çizgisi) çıkarılması
  • Plazma pen ile burnun küçültülmesi ve sıkıştırılması
  • Plazma pen ile dudakları geliştirme ve kaldırma
  • Plazma pen ile oval yüzün rekonstrüksiyonu
  • Plazma pen ile boyun kurtarma
  • Plazma pen ile azaltılmış gıdıklama
  • Plazma pen ile yüz ve vücuttaki izleri ve benleri yok edin
  • Plazma pen ile tarağı çıkarın
  • Plazma pen ile cerrahi yara izi
  • Plazma pen ile çatlakların giderilmesi

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

Plazma Pen Kurs Programının Detayları Nelerdir?

Plazma kalemi kursunda plazma kalemini kullanabilen/kullanamayan kişiler için eğitim verilir. Bu eğitimin detayları şöyledir;

  • Plazma pen hangi alanda kullanılır?
  • Plazma pen uygulama teknikleri nelerdir?
  • Plazma pen seans aralığı?
  • Plazma pen hangi bölgede nasıl bir etki yapar?
  • Plazma pen uygulama alanına göre çalışma süreci?
  • Plazma pen daha sonra nasıl temizlemem gerekir?
  • İğne ve kullanım alanı
  • Plazma pen uygulama alıştırması
  • Plazma pen kullanarak canlı model uygulaması
  •  

Plazma Pen Kursu Ne Kadar Sürer?

 Plazma pen eğitimi(Masterclass) Plazma kalem hakkında teorik bilgiler verildikten sonra ellerinizin cihaza uyumlu olması için belirli malzemelerle pratik yapmanız gerekmektedir. Teorik bilgilerin ardından uygulamalı bir çalışma başlar ve uygulama canlı modelde çalıştırılır. Toplam kurs süresi 2 gündür.

Plasma Pen Course’da hangi ürün detayları kullanılıyor;

  • Plazma pen cihazı
  • Makyaj temizleyici (süt, köpük)
  • Tonik
  • Anestezi kremi
  • Cilt dezenfektanı
  • Gevşek pamuk
  • Maske • Lateks eldiven
  • Güneş koruyucu krem

 

Plazma kalemi kullandıktan hemen sonra eğitmen belirli bir alanda kullanılacak ürünü açıklayacaktır.

Plazma Kalem Kursu Sonrası Çalışma Alanı Nedir?

Plazma kalem kursuna göre çalışan Dermapen, profesyonellerin kozmetoloji dolaplarına ekleyebilecekleri özel bir uygulamadır. Bakım tekliflerinizi genişleterek daha fazla sorunla başa çıkmanıza ve böylece müşteri portföyünüzü büyütmenize olanak tanır. Plazma pen eğitimi(Masterclass)  Plazma pen pek çok sorunu ameliyatsız çözen çok özel ve popüler bir uygulama olduğu için pek çok profesyonel aranmaktadır. Hastanelerde, özel kliniklerde, özel merkezlerde ve salonlarda da çalışma imkânı sunar.

Plazma Pen Kursu Sonrası Sertifika Süreci Nasıl İşliyor?

Aldığınız plazma kalemi teorisi bilgilerine göre sorulan soruları cevaplamanız gerekmektedir. Gerçek dünya araştırmalarında, ekipman yeterliliğinizi ve uygulama alanlarınızı dikkate alarak canlı bir modele geçebilirsiniz. Canlı model başvurusu yapıyorsanız iki farklı bölgede başvuru yapmanız istenecektir. Hangisini seçeceğinizi seçin. Plazma pen eğitimi(Masterclass) cihazın uygulamada kullanımı ve bölgede faaliyet gösteren uygulama teknolojisine uygunluğu göz önüne alındığında, uygulama başarılı olması halinde plazma kalem sertifikası almaya hak kazanır.

Hayalleriniz büyük olmalı ve başarıya hayalleriniz sayesinde ulaşılıyor. Elbette mesleğinizin birçok alanında sizlerde oda yapmanız mümkündür. Ama yönetmeliklerin belli başlı kuralları vardır.

İdeal Bir Eğitim Programı

Plazma pen kursu, güzellik sektöründe aktif olan ve kendini geliştirmek isteyen herkes için ideal bir eğitim programıdır. Bugün estetik mükemmelliğe ulaşmak en büyük arzularımızdan biridir. Kusursuz güzelliğe ulaşmak için atılan zor adımlardan ziyade ameliyatsız çözümlere olan talep önemli ölçüde artıyor. Plazma pen eğitimi(Masterclass) Plazma pen olana talep de, birden fazla soruna cerrahi olmayan çözümler sundukları için önemli ölçüde artıyor. Hızla büyüyen ve gelişen bu sektörde yerinizi ayırtın.

Kurs Bittikten Sonra Nerede Çalışabilirim?

Kurumumuzdan aldığınız plazma kalem eğitimini tamamladıktan sonra güzellik merkezleri, kuaför salonları, hastane kozmetoloji bölümleri, tıp merkezleri, SPA merkezleri, otel cilt sağlığı ve vücut bakım bölümleri, kozmetik distribütörleri ve eğitim kurumlarında eğitmen olarak çalışabileceksiniz.

Plazma Pen Nasıl Kullanılır?

Uygulama yeri anestezik krem ile felç edildikten sonra plazma kalemi belirlenen bölgede milimetrik aralıklarla ateşlenir. Uygulama sitesi, yanıklara benzeyen küçük kahverengi noktalar içeren bir web görüntüsü görüntüler. Seansın uzunluğu, tedavi edilecek alana ve uygulamanın amacına bağlıdır.

Plazma kalemi özellikle göz çevresi olmak üzere tüm yüz bölgesinde güvenle kullanılabilir. Son derece sığ derinliği nedeniyle bu sistem, göz çevresi gibi hassas dokuların tedavisi için uygundur. Tek seansta mükemmel sonuçlar veren hastayı memnun eden bir uygulamadır ancak iyileşme süreci zor olabilir. Bu konuda uygun hasta eğitimi, plazma kaleminin başarısı için kritik öneme sahiptir.

Plazma Kalemi Ne Tür İşlemler İçin Kullanılır?

Cilt gençleştirme uygulamalarının birçok amacı vardır. Yara kaldırma, cilt gençleştirme, kırışıklık giderme vb. Plazma pen uygulaması başlangıçta göz kapaklarını kaldırma etkisi ile germe için kullanılırken daha sonra göz çevresi hariç tüm yüz, boyun ve dekolte bölgesinin cilt gençleştirme ve gençleştirme sistemi olarak kullanılmaya başlanmıştır.

Plazma pen oturumu Ameliyatsız plazma kalemi göz kapağı estetiği seansı, anestezik krem uygulandıktan sonra yaklaşık 15-20 dakika sürer. Genel olarak plazma kalemleri seri uygulamalardır. Tam yüz ve karın çatlağı tedavisi gibi tedaviler 45 dakikaya varan seanslar şeklinde planlanır. Tek seansta çok etkili sonuçlar alabilirsiniz ancak tedavi tipine göre seans sayısı değişebilir.

Plaiyişzma pen çatlaması derken tek seans yetmez. Cilt gençleştirme için aynı birkaç seansı yaparak daha etkili sonuçlar alabilirsiniz. Çok düşük göz kapakları tedavi edilirken bu işlemin tekrarlanması gerekebilir. Maksimum 3 seans olarak düşünebiliriz.

Plazma Pen Uygulaması Sonrası

İyileşme süresi çok kişisel bir durumdur ve genel bilgileri kendi yara iyileşme ritminize göre değerlendirmek mantıklıdır. Plazma kalemi kullanmaya başladığınız ilk gün yüzünüz ağrıyabilir, cildiniz gerginleşebilir, ateşiniz normal olabilir ve güneş yanığı sonrası gibi ödem oluşabilir.

Tüm bu etkiler uygulamadan sonra giderek azalır, birkaç gün içinde tamamen kaybolur ve kabuk oluşum süreci başlar. Plazma kalemi kullanırken cildi ve sağlığı enfeksiyondan korumak için yaklaşık 1 haftalık bir iyileşme süresi olması önerilir. Plazma pen uygulandıktan sonra, yara iyileşme süresinin plazma pen  uygulamasının başarısını büyük ölçüde etkilediğine dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar vardır.

  • Cildi güneşten korur
  • Telefonunuzdan veya bilgisayar ekranınızdan yayılan UV ışınlarından cildinizi korur
  • Güneş kremi kullanın ve güneş kremini günde en az 3 kez tekrar uygulayın
  • Kabuğu kaldırmayınız veya elle müdahale etmeyiniz
  • Önerilen malzemelerle cildinizi iyice temizleyin
  • İyileşme döneminde alkol ve tütünden kaçının

Hastalar kullanımdan önce iyileşme aşaması hakkında detaylı olarak bilgilendirilmelidir. Hastanın farkındalığı ve olası durumlara hazır olması, plazma kalemi tedavisi ile oluşabilecek bazı sorunları tamamen ortadan kaldırır. Plazma kaleminin iyileşme süreci bazen zor olabilir, ancak sonraki sonuçlar o kadar güzel ki çok fazla sabır, çaba ve özen gerektiriyor.

Plazma Kalemi Acıtıyor Mu?

Uygulamadan önce tedavi bölgesine lokal anestezik krem sürün ancak ağrı eşiği düşük olan kişilerde seans sırasında küçük ısırıklar şeklinde ağrılar olabilir.

Kimlere Plazma Pen Olamaz?

Her yaştan yetişkin erkek ve kadın için uygundur. Hamile kadınlar, sedef hastalığı ve gül gibi cilt hastalıkları olan kadınlar ve 18 yaşın altındaki kadınlar plazma pen tedavisi için uygun adaylar değildir.

Plazma Pen Sonuçları Kalıcı Mı?

Plazma kaleminin sonuçları cerrahi işlem kadar kalıcıdır. Uygulama alanına, yapılan seans sayısına ve hastanın genel eğilimine göre değişmekle birlikte 5 yıla kadar sürebilmektedir. Plazma kalemi sonuçları ilk iki yıl için yüksek performans gösteriyor. FDA onaylı plazma kalemi yıllar içinde tekrarlayarak sonuçların yıllar içinde kalıcı olmasını sağlamak mümkündür. Cildin kendi kendini iyileştirme gücünü harekete geçirme temel prensibine dayandığı için tekrar edilse dahi zararı yoktur.

Plazma Pen Zararlı Mı?

Plazma kalemi, iz bırakma riski dışında kullanımı çok güvenlidir. Deriye herhangi bir kanama, dikiş kesme ya da yabancı cisim enjeksiyonu olmadığı için herhangi bir zararı yoktur. Sonuçlar genellikle hem hastaları hem de doktorları ve profesyonelleri tatmin eder.

Plazma Pen Kullanmadan Önce Nelere Dikkat Etmeliyim?

Plazma pen kullanmadan önce bir hafta öncesinden aspirin ve benzeri antikoagülanları kullanmayı bırakmalısınız. Değilse, dikkate alınması gereken bir şey yoktur.

Plazma Çatlak Tedavisi

Plazma kalemleri, kısa sürede hızlı kilo alıp vermeleri ve ciltteki çatlakların giderilmesinde önemli olmaları nedeniyle hızlı ve kolay kullanımları nedeniyle oldukça popülerdir. Bu, tüm cilt yırtıklarını, özellikle karın, kol ve bacak yırtıklarını gidermenin etkili bir yoludur.

 Ciltte meydana gelen çatlaklar kişilerin sosyal hayatını olumsuz etkiler ve özellikle yaz aylarında ciddi rahatsızlıklara neden olur. İnsanlar plazmanın uygulanmasına güveneceklerdir. Bu işlem kısa sürede yapılır ve sonuçları hemen görebilirsiniz.

Plazma Tedavisinin Etkisi

Davranış alışkanlıklara bağlıdır, ancak plazma uygulamasının 2-5 yıllık bir teslim süresi vardır. Bu süre kişilerin yaşam tarzı, beslenme ve uyku alışkanlıklarına bağlıdır. Prosedüre bağlı olarak 1-3 seansta sonuç alabilirsiniz. Ya da tek seansta başarılı sonuçlar alabilirsiniz. Kalıcı bir etki ve göz alıcı bir estetik görünüm sağlayan plazma kalemleri, uygun fiyatlı ve uygulaması kolay önemli bir adımdır. Ayrıca riskin olmaması tüm insanların endişelerini ortadan kaldırıyor.

Plazma İşleminin Kalıcılığı

İşlem uygulanacak bölgenin ihtiyacına göre 30-40 dakika ağrısız ve ağrısızdır. Uzun vadeli etki, plazma tedavisini maliyet açısından çekici hale getirir. Bu uygulama anestezik krem ile kolaylıkla yapılabilmekte olup dikiş ve kesme işlemi yapılmadan yapılmaktadır. Başarılı bir uygulama için hijyen kurallarına uyulması, alkollü ürünler kullanılmaması ve uygulama sonrası nötr sabunla yıkanması önemlidir. Direncinizi arttırmak için doktorunuzun tavsiyelerine uymalısınız.

Plazma Peni İncelemesi

Plazma kalemi internetten veya direkt kullanan kişilerin yorumlarına bakarsanız daha kolay anlaşılır. Ayrıca bir başvuru merkezine veya doktora başvurarak prosedür hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Bu uygulamaya sahip kişiler genellikle ön ve arka fotoğrafları paylaşır, bu da fikir almayı kolaylaştırır.

Plazma Kalemi Fiyatı 2022

Uygulama fiyatı doktorun tecrübesine ve başvuru merkezinin durumuna göre değişiklik gösterecektir. Ancak bu uygulama her seviyeden bütçeye sahip herkesin çalıştırabileceği seviyededir. Doğru bilgi almak için başvuru merkezine gitmek ve bir doktora görünmek önemlidir. Plazma kalemi 2022 fiyatı için istediğiniz merkez ile iletişime geçebilirsiniz.

Plazma pen üreticisi İşlemi gerçekleştiren kişi, uygulama öncesinde bu işlemleri daha önce yapmış olan kişiden bilgi alabilir, öncesi ve sonrası fotoğrafları inceleyerek uygulamanın sonucunu öğrenebilir. Plazma kalem uygulamanız varsa genel olarak tatmin edici sonuçlar verdiği için kullanmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Plazma kalemleri, yüksek enerjili bir ortamda su buharı ve nitrojeni plazmaya dönüştürme işlemidir. Plazma, maddenin dördüncü hali olarak adlandırılır ve ayrıca iyonize atmosferik gaz olarak da adlandırılır.

Kusursuz Güzellik

Cilt yüzeyine dokunmadan uygulanır ve çeşitli dokuları olumsuz etkilemeden deforme olmuş cildi canlandırır. Plazma kalemi olarak da bilinen bu cihaz, tedavi edilen dokunun cilde temas etmeden süblime olmasını sağlar. H. Katıdan gaza doğrudan dönüşüm. Plazma pen kullanıldıktan 1-2 gün sonra geçici ödem oluşabilir ancak bu durum daha sonra düzelecektir. Kadın erkek herkesin kusursuz ve güzel göründüğü durumlardan biridir. Teknolojik gelişme ve yeni arayışlar ile görünüm tamamen normaldir.

Günümüzde Popüler Hale Gelmekte

Bu nedenle estetik uygulamalara olan talep her geçen gün katlanarak artmaktadır. Özellikle cerrahi uygulamalardan uzak kişilerin tercih ettiği ameliyatsız uygulamalar günümüzde giderek daha popüler hale gelmektedir.

Plazmanın birçok kullanımı vardır ve iyi sonuçlar verir. Bu, cildi sıkılaştıracak ve pürüzsüzleştirecektir. Bu çok yönlü uygulama, plazma, fraksiyonel ve termal etkiler gerektiren alanlarda kullanılır. Özellikle göz kapaklarının etrafındaki kırışıklıkların giderilmesi söz konusu olduğunda önemli sonuçları vardır. Bu uygulama sayesinde sigara içilen dudak hatları ilk günkü gibi pürüzsüz olacaktır.

Plazma Kaldırma İşlemini Kimler Yapabilir?

Ameliyatsız, iz bırakmayan, dikişsiz plazma kalemi tüm cilt tiplerine kolayca uygulanabilir. Cildinizin görünümünden memnun değilseniz ve cerrahi müdahaleyi sevmiyorsanız dört mevsim sorunsuz kullanabilirsiniz. Hamile kadınlar açık yaralarda kullanmamalıdır. Bu işlem, uygulamanın oluşturulduğu alan lokal anestezik krem ile hazırlandıktan sonra gerçekleştirilir. Profesyonel bir sağlık muayenesi sonucunda uygulama detaylı bir şekilde planlanır. Ayrıca plazma kalemi kullanılarak karın ve boyundaki gevşeklik daha gergin ve gergin hale gelir. Tüm yaş gruplarında etkili sonuçlar üreten plazma, çoğu orta yaş grubunda daha etkilidir.

Çevre Dokulara Zarar Vermez

15 yıldır Avrupa`da yaygın olarak kullanılan bir uygulamadır. En önemli özelliği maddenin 4 halini kullanıyor olmasıdır. Plazma kalemleri, gaz halindeki nitrojeni ve su buharını yüksek enerjili bir ortamda plazmaya dönüştürerek (süblimleştirerek) iyonlar üretir. Bu, cildin yüzeyini etkiler ve hızlı iyileşmeyi sağlar. Çevre dokuya zarar vermez ve sadece cihazdan görülen milimetre aralığını etkiler.

Plazma pen cilt yüzeyindeki kusurları buharlaştırır, alttaki pannikülde ısıyı dağıtır, cildin tazeliğini sağlayan yapıyı yeniden aktive eder, kolajen ve elastin oluşumunu sağlar ve cildi gençleştirir. Muamele edilen dokunun süblimleşmesi (katıdan gaz haline geçiş) deri ile temas etmeden ve diğer dokulara ısı transferi olmaksızın gerçekleşir.

Ameliyattan 12 gün sonra ödem oluşabilmekte, 710. günde kabuklanmalar oluşmakta ve alttan pembe epitel çıkmaktadır. Güneş ışığından ve yapay UV ışınlarından korunma esastır. Tamamen iyileşene kadar güneş kremi kullanmalısınız. Bu tedavi, tedavi edilecek bölgede aktif enfeksiyon ve/veya lezyonu olmayan kişiler için uygundur. Bir ila üç seans yeterlidir.

Plazma Pen Kullanmanın Faydaları

Plazma kalem uygulamalarının en önemli avantajlarından biri, aynı lokasyonda ortalama 200-300 nanometre derinliğe ulaştıklarından son derece güvenli olmalarıdır. Çok hızlı rejenerasyona izin veren plazma enerjisi uygulaması cerrahi bir yöntem değildir bu nedenle ameliyat sırasında herhangi bir cerrahi alet kullanılmaz (kesi veya dikiş yapılmaz) ve yara izi ve enfeksiyon riski hemen hemen yoktur.

 Uygun bölgeye anestezik krem sürülerek kolay ve kısa sürede yapılabilir. Kullanıldığında açık yaralara neden olmayan plazma kalemlerinin neredeyse hiçbir yan etkisi yoktur. Ciltte incelme, morarma, aşırı şişme veya kanamaya neden olmaz. Plazma kalemlerinin kullanımı da uygun maliyetlidir ve uyku düzeni, zararlı alışkanlıklar, su tüketimi ve beslenme alışkanlıkları gibi birçok faktöre bağlı olarak en az 2 yıl ile 5 yıla kadar sürebilmektedir.

Uygulamadan Sonra Hijyen Kurallarına Uyulması Gerekir

Uygulama alanı, iyileşme döneminde ve tamamen iyileşene kadar güneşten ve suni UV ışınlarından korunmalıdır. Ekran ışıkları da dahil olmak üzere bu zararlı ışınlardan korunmak için tedavi bölgesine sıvı güneş kremi sürülmeli ve günde birkaç kez tekrarlanmalıdır. Bölgede ödem (ilk birkaç gün), küçük lekeler ve kabuklanmalar beklenir.

Bir uzman tarafından sağlanan ödem sıvısını kullanarak ödemi ortadan kaldırın. Üzeri kapatılmaması ve asla çıkarılmaması gereken kabuklar 1 hafta ile 10 gün arasında düşerek alttaki epiteli açığa çıkarır. İyileşme döneminde hasta cildini pH 5.5 olan nötr bir sabunla (alkol ürünleri kullanmayınız) düzenli olarak temizlemeli ve sonrasında kabuklu bölgeye doktorun tavsiye ettiği göz damlalarını uygulamalıdır. Hijyen kurallarına uymadığınız takdirde enfeksiyon kapma riskiniz olduğunu lütfen unutmayınız.

 

İşlem görmüş derinin süblimleşmesi (katıdan gaz haline geçiş veya buharlaşma), diğer kumaşlara ısı transferi olmadan ve durumla temas etmeden garanti edilir. Plazma sisteminde cihazın ucu, cilt ile cihaz arasındaki havadaki gazı iyonize eden elektrik enerjisi üretir.

Bu sayede plazma enerjisi nanometre aralığında (milimetrenin milyonda biri) istenmeyen sorunlu cilt bölgelerini anında iyonize eder ve buharlaştırır. Tedavi edilen doku süblimleştikçe çevre dokuya ve deri altı tabakaya (cilt altı yağ) istenmeyen ısı transferini engeller. Bu nedenle atmosferik gaz iyonize olurken, mevcut plazma enerjisi cihazın gördüğü milimetre aralığında kalır ve çevredeki doku bu olaydan etkilenmez.

Çevresel Faktörlerin Belirlediği Dış Yaşlanma

Bu tip yaşlanma, cilde dışarıdan zarar veren ve normal yaşlanma sürecini hızlandıran faktörlerden kaynaklanır. Çevresel yaşlanmada en önemli faktör güneşe maruz kalmaktır (fotoyaşlanma). Ayrıca sigara, yetersiz beslenme, ilaç kullanımı, yanlış kozmetik kullanımı, alkol ve uyuşturucu kullanımı, stres, hormonal bozukluklar, metabolik bozukluklar ve sistemik bozukluklar cilt yaşlanmasını hızlandıran faktörlerdir.

 Vücudun iki yaşlanan bölgesi arasındaki farkı görmek istiyorsanız, güneşe maruz kalan kapalı alanlardaki cilt ile güneşe maruz kalan açık alanlardaki cildi karşılaştırın. Kapalı alanda yaşlanma iç yaşlanmayı, açık alanda yaşlanma ise dış yaşlanmayı gösterir.

Yaşlanma sürecinin %20`sini iç yaşlanma, %80’ nini çevresel faktörlere bağlı dış yaşlanma oluşturur. Bu yüzden yaşlanmış olan hücreler ölür ve dökülmeye başlar. Bunların yerine daha yeni ve genç hücreler gelir. Bu ortalama ayda bir kez bir döngü gibi gerçekleşir. Daha sonra bu durum yaşlanma ile beraber yavaşlar. Hücreler artık kendini yenileyemez ve cilt daha pürüzlü ve kuru bir hal alır.

Derinin alt kısmı hyaluronik asit, kolajen ve elastin liflerinden oluşur. Cildi sıkılaştırır, gerginleştirir ve elastikleştirir, yaşlanma sırasında kolajen ve elastik lifleri azaltır ve yapılarını bozar. Cilt sarkar ve incelir, kırışıklıklar ortaya çıkar.

Yan Etkileri Nelerdir?

İşlenen alanda küçük bir kabuk görünecektir. Göz kapaklarının en sık görülen yan etkisi ödemdir (1-5 gün sonra kaybolur). Diğer uygulamalarda pembe renk birkaç ay boyunca görünebilir. Hijyen kurallarına uyulmadığı takdirde enfeksiyon oluşabilir.

 İşlem sırasında ağrı hissedebilir miyim?

İşlemden önce ağrı hissini en aza indirmek için 30-40 dakika lokal anestezik krem uygulayın.

İşlem Ne Kadar Sürer?

İşlem yapılan lokal anestezi sonrasında yaklaşık olarak uygulamanın yapıldığı bölgeye göre 10 ila 45 dk. kadar sürebilir. Tedavi cilde temas etmeden yapılır. Cihaza güç verildiğinde, cilt ile plazma çipi arasında cilt yüzeyini etkileyen ısıtılmış iyonize bir bağlantı oluşturulur.

Bu mekanizma, cihaz canlı doku üzerinde hareket ederken bir plazma akışı oluşturur. Plazma tedavisi cilde zarar vermeden son derece kontrollü bir şekilde çalışır, sadece cildin istenilen bölgelerine etki eder (çevredeki cilt dokusunu koruyarak) ve cildi anında sıkılaştırır. Germe ve gençleştirme etkisini gösteren işlem 20 gün sürer. 30 dakikaya kadar.

Güvenilir Bir Yöntem Mi?

Geçen yıl tıbbi cihazlar alanında en iyi buluş seçilmişti. Bu oldukça güvenilir ve etkili bir yöntemdir.

Eskisinden Daha Mı Kötü Olacak?

Plazma tedavisi tekrarlanabilir bir uygulamadır ancak tekrarlanmadığı takdirde cilt eskisinden daha kötü olmayacaktır.

Doğal Olmayan Bir Görünüm Yaratır Mı?

Kesinlikle yüz ifadesi değişiklikleri, doğal olmayan ve dolgunluk yaratmanın bir yolu değildir ve sonuçlar çok doğaldır. Vücudun her bölgesine uygulanabilen etkili ve pratik bir yöntemdir. Ameliyatsız bir işlemdir. Yan efektleri olmayan. Bu, ameliyat geciktirmek istemeyen hastalar için harika bir alternatiftir. Cildin üst katmanlarına seçici olarak uygulanır. Uygulama alanını doğrudan katı halden gaz hale (süblimasyon) dönüştürerek çalışır.

Küçük bir cilt alanına yüksek frekanslı akım vermek için kalem gibi bir cihaz kullanılır. Plazma cilt yenileme olarak da bilinen plazma kalemleri, enerjiyi cildin epidermal tabakasına aktarır. Isınır ve daha derin cilt yapıları tarafından yok edilir.  

Firmamızca Verilen Plazma Pen Kursu

Plazma pen kurs programı adayları. Teorik ve uygulamalı eğitimlerin ardından sektörde çalışmaya ilk adımı atıyorlar. PBIOPLASMA (Plazma Enerjisi = İyonize Atmosfer Gazı, Maddenin Dördüncü Hali) elektrik bağlantısı olmayan eksiksiz bir kablosuz cihazdır. PBIOPLASMA havadaki gazı iyonize ederek hedef dokuya göre ince bir yayçizer. Plazma kalemi yüksek enerji yayarak, uygulama alanındaki maddenin üçüncü fazındaki (gaz halindeki) nitrojen ve su buharını plazma enerjisine dönüştürür.

Bu cihaz bu enerjiyi üretir. Uzmanlar bu enerjiyi, uç deriden belirli bir uzaklıktayken yumuşak doku hasarını onarmak için kullanır ve yeni doku oluşturmaya başlar. Ayrıca cildin en üst tabakasındaki hücreleri katı gazlaştırmadan (süblimasyon) doğrudan dönüştürür.

Bu nedenle atmosferik gaz iyonize olurken, mevcut plazma enerjisi cihazın gördüğü milimetre aralığında kalır ve çevredeki doku bu olaydan etkilenmez. Cerrahi uygulamalar çok daha hafif ve daha karmaşıktır, ancak sonuçların yumuşak dokuların cerrahi tedavisi ile karşılaştırılabilir olması önemlidir. Plazma pen eğitimi kursu için kurumumuz ile iletişime geçebilirsiniz. Eğitim konusunda firmamız size yardımcı olacaktır.

 

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi