El Ayak Bakımı Eğitimi

El ayak bakımı eğitimi iskelet ve kasların yapı veya işlevlerini ayırt etmesi kişisel hijyenini sağlayarak iş öncesi hazırlık yapması ve yine hijyen kurallarına uygun olarak salon hazırlığı ve hijyen sağlaması için verilen eğitimdir. Müşteriyi kurallara uygun karşılaması ve uğurlaması iş sosyal ve kültürel alanda etkili iletişim kurmayı becerebilmesi ürün özelliklerine göre kozmetik ayırt edebilmesi gerekir.

 El ve ayak bakımı kozmetiklerini ekonomik ve kalite bakımından uygun şekilde tedarik edebilmesi hijyen kuralına göre uygun şekilde pedikür manikür yaptırabilmesi gerekmektedir.  Y ine hijyen kurallarına uygun olacak şekilde uygun doğal ve kozmetik ürünler ile el ve ayak bakımı uygulaması yapabilmesi.  

Model tırnak ve tekniğine uygun olacak şekilde tırnak süslemesi yapabilmesi bireyin sertifika alması için son derece önemli olan şartlardan birisidir. El ve ayak bakımı ile ilgili çalışma yürütmek isteyen kimseler Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kurs bitirme belgesi alması gerekir.

 


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

El ve Ayak Kursu Fiyatı

Milli Eğitim Genel müdürlüğü tarafından ilan edilen bilgilere göre el ve ayak bakımı ücreti MEBBİS sisteminde ilan edilmiştir. Bununla birlikte el ayak bakımı eğitimi fiyatları dönemsel olarak birbirine göre farklılık gösterir. Güncel kurs kontenjan hakkında ve ücreti hakkında bilgi almak için eğitim koordinatörü ile iletişim halinde kalmanız tavsiye edilir.

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

El ve Ayak Bakımı Sertifikası Kayıt Kampanyası

El ve ayak bakımı kursu güncel fiyat kayıt önemi yüzde yirmi indirimli fiyat olarak uygulanır. Taksitli ödemek isteyenler için ise üç aya kadar senetsiz indirimsiz kredi kartsız kefilsiz taksit imkânı sunulur. Bununla birlikte beş kişilik bir katılımda bir kişi ücretsiz olarak kurs imkânından faydalanabilecektir.

M.E. B Onaylı el Ve Ayak Bakımı Kursu

Kursumuz Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak resmi ruhsat ile faaliyet göstermektedir. Uzaktan eğitim örgün eğitim ve kurumsal eğitim olarak karşımıza çıkan bu eğitim türlerinde eğitim vermeye ve buna bağlı olarak sertifika vermeye yönelmiştir.

Bununla birlikte merkezi eğitim kurumları resmi onayı bulunması koşulu ile çeşitli dernek ve vakıflarda gerekli yasal mercilerden izinli şekilde eğitimler ve kurslar düzenlenebilir. Bu nedenden dolayı tüm faaliyetler yasal hükümlere göre düzenlenir. Aynı zamanda alınacak olan belgenin geçerli ve güvenli olması için el ve ayak bakımı sertifikası almayı tercih etmek sizin menfaatinizdir.

El ve Ayak Bakımı Sertifikası

Milli eğitim bakanlığı tarafından oluşturulan eğitim programı iki yüz kırk dokuz saat olarak belirlenmiş olup bununla birlikte iki yüz kırk dokuz saat yaklaşık olarak üç ay sürmektedir. Milli eğitim bakanlığının bu saatlerde farklı ders seçenekleri de bulunabilir. Bu nedenden dolayı eğitim koordinatörlerinle iletişim halinde olmanız kurs seçimi yaparken size kolaylık sağlayacaktır.

El ve Ayak Bakımı Eğitimi Kontenjan Durumu

El ve ayak bakımı kontenjan durumu kursun branşına göre belirlenmekte olup anlık olarak ise değişkenlik gösterebilir.

El ve Ayak Bakımı Katılma Şartları

Kişilere uygulanan el ayak bakımı eğitimi kursuna katılmak için belirli şartlar vardır. Bunlar başlıca;

  • En az okuryazar olmak mesleği yapabilecek beden ve ruh sağlığına sahip olmak

Kurs kaydı yapılırken istenilen belgeler;

  • Nüfus cüzdanı fotokopisi
  • Öğrenim durumunu gösteren belge (diploma öğrenci belgesi vs.)
  • Vesikalık fotoğraf dört adet
  • Bazı kurs programları ve meslekler için sağlık raporu taahhüt name kurs başvurusu formu

El ve Ayak Bakımı Belgesi

Okuryazar mezuniyete sahip bireylere yönelik olarak milli eğitim bakanlığı tarafından iki bin on yedi yılımda hazırlanmıştır. El ayak bakımı eğitimi için alacağınız belgede ise Milli Eğitim Bakanlığı onayı bulunduğu için tüm Türkiye’de geçerli olabilir.

El ve Ayak Bakımı

Günümüzde sadece kadınlar değil aynı zamanda erkeklerde günlük bakımlarına son derece özen göstermektedirler. Bu nedenden dolayı manikür pedikür gibi olaylara daha fazla rağbet edildiği için elaman sayısının açıklığı da hızla artış göstermektedir. Fakat bakım işlevi yaptırılırken hijyen kurallarından haberi bile olmayan makinürüstler değil el ayak anatomisi almış olan kimseler işinde bilinçli ve uygulamada uzman kimseler tercih edilir.

 El ayak bakım eğitimi bu zamana kadar yalnızca kuaför salonlarında verilen bir hizmet iken aynı zamanda son yıllarsa kuaförlükten ayrılarak güzellik salonlarından yapılan temel işlemlerden biri haline gelmiştir. Kurumlarımız genel olarak el ve ayak bakımı eğitimlerinde uygulama ağırlıklı olarak ve hijyen kurallarına uygun olarak iki veya dört ay içerisinde sektöre uzmanlar yetiştirmektedir. Bununla birlikte kişilerin isteğine bağlı olarak özel eğitim desteği de verilebilir.

El ve Ayak bakımı Kursu Aldıktan Sonra Nerelerde Çalışabilirim?

El ve ayak bakımı kursu alındıktan sonra kişiler el ve ayak bakım merkezlerinde ve hastaların el ve ayak sağlığı merkezlerinde veya kozmetik satış firmalarında çalışabilirsiniz.

El Ayak Bakım Kursu

El ve ayak bakımı kursu manikür pedikür eğitimleri estetik ve sağlık alanlarına yönelik oluşturulmuş bir eğitim programıdır. El ayak bakım eğitimi kişiler için genel hijyenin bir parçasıdır. Günlük yaşamda belirli nedenlerden dolayı tahriş olan veya yıpranan el ve ayak için uygulanan bu bakımlar genel olarak ise kişilerin ihtiyaçlarıdır. Bu nedenden dolayı düzenli olacak şekilde bakım yapılması gerekir.

Medikal El ve Ayak Bakımı

Günlük hayatta birçok nedenin kişide el ve tırnak sorunlarına neden olduğu aynı zamanda deri rahatsızlıklarını da beraberinde getirir. Ellerimiz veya ayaklarımız tüm vücudunuzda olduğu gibi bakıma ihtiyaç duyar. Sağlık ve estetik bakım için önemli olan el ve ayaklar hijyenik sterilize bir ortam oluşturulacak şekilde bakımı yapılması gerekir.

 Aksi takdirde kişinin sağlık durumu olumsuz etkilenebilir. Bu nedenden dolayı işini profesyonel şekilde yapabilen hekimlere başvurulması gerekir. El ve ayak bakımı kişilerin sağlık ve estetik bakımını ilgilendirdiği kadar aynı zamanda kişinin yaşam kalitesini yükseltmesi adına da son derece önemlidir. El ve ayak bakımı kişiye acı vermeden rahatsız etmeden ve streil hijyenik koşullar altında gerçekleşmesi ve temiz tutulması veya dolaşım sinir sistemi açısından çok önemlidir.

El Ayak Bakımı Nasıl Yapılmaktadır?

El ve ayak bakımında hijyenik tırnak kesimi ve dizaynı tırnak yüzeyinin temizlenmesi ve parlatılması bununla birlikte sertleşmiş derilerin giderilmesi uygulamaları el ve ayak bakımı cihazları ile yapılabilmektedir. Bu tür ise hem estetik hem de sağlığa yönelik olan özel bir bakım türüdür. Ellerimiz dış etkenlere maruz kalan bir organdır.

 Bu nedenden dolayı bakımı yapılması gereken en önemli bir organdır. Özellikle kış aylarında en çok tahriş olan bölge yine ellerdir. Bu nedenden dolayı ellerin daha ayrı ve özel bir bakıma ihtiyaç duyabilirler. Tıbbi el bakımı sağlık ve estetik alanında uygulanan ve gözle görülür bir etkiye sahiptir. Genel olarak el ve ayakta oluşabilen sağlık problemleri tanısı koruyucu ve bakım önlemleri içeren bir bütündür.

Ayak Bakımı Neden Önemlidir?

 Bununla birlikte insan vücudunda bulunan organların hepsi ayak kısmında meydana gelir. Dolayısıyla ayak bakımı kişinin asla ihmal etmemesi gereken bir organdır. Ayak bakımı sağlık açısından büyük önem taşıyan bir yapıya sahiptir. Özellikle yaz aylarında ayakların havasız kalması ve bununla birlikte ayağın sık sık olarak tatlı veya tuzlu su ile temas etmesi gibi nedenlerden dolayı daha fazla bakıma ihtiyaç duyabilir.

Medikal ayak bakımı ve kalın mantarları tırnakların mekanik olarak temizlenmesi gerekir. Bu şekilde tırnak yatağının altına yerleşmiş olan tırnak mantarına direk olarak ulaşılabilir. Ayak bakımı ihmal edilmemesi gereken bir durum olup vücudumuzda en fazla yıpranan ve tüm vücudumuzu taşıma görevine sahip olan ayaklar tırnak batması çatlama nemsiz kalarak kuruma gibi sorunlar ile karşı karşıya getirir.

 Bu sorunlar ise ayağın hem kötü bir görüntüye sahip olması hem de sağlık açısından risk altında olmasına neden olur.  

Medikal Ayak Bakımı Nedir?

Medikal ayak bakımı uygulaması ile yetersiz ayak bakımı tırnağın yanlış kesimi nasır ayakkabı vurması gibi etkenler sonrasında ayaklara profesyonel anlamda bakım sağlanmaktadır. Düzenli olarak uygulanması gereken medikal el ve ayak bakımı ile ellerinizin ve ayaklarınızın eski sağlığına ve canlılığına kavuşması mümkün olacaktır.

 Uygulanan medikal el ve ayak bakım işleminde normal pedikür veya manikürde kullanılan kesici aletler olmadan tıbbi cihazlar yardımı ile ve özel freze olan uçlarla birlikte kişiye bakım yapılır. Medikal el ve ayak bakım uygulamasında kişiye herhangi bir rahatsızlık vermeden ağrısız ve acısız bir şekilde tedavi olabilirler. Aynı zamanda hijyenik olmasına da bir o kadar dikkat edilir.

El ve Ayak Bakımının Önemi

El ve ayak vücutta bulunan organları direkt olarak etkilediği için bu durumda ne kadar önemli oldukları da tekrardan gözden geçirilmesi gerekir. Bu durumdayken el ve ayak bakımına bir o kadar daha dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu şekilde kişide bulunan sinir sistemi ve dolaşım sistemi sağlığı korunmuş olacaktır. El ve ayak derisinde tahribatın neden olduğu kuruluk pul pul dökülme ve çatlama gibi etkenler görülebilir.

 Kış mevsimlerinde ise yine kişilerin en çok etkilendiği bölüm el ve ayaklardır. Kişilerde düzenli olarak el ve ayak bakımı yaptırmanın yanı sıra aynı zamanda kişilerin el ve ayak bakımı için alması gereken belirli tedbirler vardır. Evde el ve ayak bakımı için kullanılan peelingler ve kremler birazda olsun bu bakıma katkı sağlamaktadır.

El Ayak Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar?

El ve ayak sağlığı için önem vermeniz ve dikkat etmeniz gereke bir diğer mevzu ise kişinin tırnak kesimidir. Kişinin genetik yapısına bağlı olarak ise tırnak türü yumuşak veya sert yapıda olabilir. Durum böyleyken tırnakları sert olan kimseler banyodan sonra tırnakların yumuşaması ile tırnaklarını hemen kesmesi tavsiye edilir.

Bu durumda ise tırnak çatlamaları gibi problemlerin önüne geçilmiş olur. Ancak duştan harici bir zamanda tırnak kesimi yapılacak ise öncelikle tırnak yüzeyi normal bir nemlendirici ile kremlendikten sonra kesim yapılması tavsiye edilir. Bununla birlikte tırnak kesimi için on dakika ılık suda bekledikten sonra kesim yapabilirsiniz. Kurumumuzda tüm bu bakımlar ile ilgili en kaliteli eğitimler verilmektedir.

Bu sizin el ve ayak sağlığınız için son derece büyük bir pay alacaktır. Bekletilen ve nemlendirilen tırnak ile birlikte tırnak dip etlerinde bir yumuşama meydana gelecektir. Aynı zamanda en doğru tırnak kesimi ve tırnak bakımı yapılırken hilal şeklinde kesilmesi önemli olup bununla birlikte tırnaklar ne uzun bırakılmalı nede çok dipten kesilmelidir.

İdeal olan uzunluktaki tırnaklarınızı keserken canınızın acımadığı en kısa bir boy seçmeniz gerekir. Bunun yanı sıra tırnaklar ılık suda sık sık temizlenmeli ve düzgün bir şekilde kurulanması tavsiye edilir. Aynı zamanda pamuklu çorap seçimine ve ayakkabınıza da son derece dikkat etmeniz tavsiye edilir.

Medikal Olarak Yapılan El Ayak Bakımı Nasıldır?

El ve ayak bakımı son derece etkili bir tedavi şekli olup kişinin sağlık durumu için ise bir o kadar idealdir. Günümüzde medikal el ve ayak bakımı çoğu zaman manikür ve pedikür ile karşı karşıya getirilir. Ancak medikal el ve ayak bakımının bunlar ile bir alakası bulunamamaktadır. Medikal el ve ayak bakımı daha profesyonel bir işlemdir. Medikal el ve ayak bakımında tırnak ve tırnak etleri kesilmemekte olup aynı zamanda ayaklar ılık suda bekletilmemesi gerekir. Ayrıca ponzalama işleminin yapılmaması tavsiye edilir. Bununla birlikte pedikür ve manikürde olduğu gibi kesici aletlerin kullanılmaması tavsiye edilir. El ve ayak bakımındaki ayak ölü derileri medikal ayak bakımı ile temizlenir.

 Böylelikle kişide meydana gelen deri kalınlaşması önlenmiş olur. Birçok rahatsızlığın da önüne geçilmiş olunur. Medikal ayak bakımı sayesinde, manikür ve pedikür  sırasında yapılan yanlış uygulamalardan birisi ise steril olmayan koşullardan doğan tırnak batması ayak mantarı gibi sorunların önüne geçilmesi sağlanır. Medikal el ve ayak bakımı sırasında tırnak veya kenarındaki etler kesilmediği için ve aynı zamanda başka bir kesim işlemi yapılmadığından enfeksiyon riskinden bahsedilemez.

El ve Ayak Bakımı Bilinmesi Gerekenler

El ayak bakımı her kişi için son derece önemlidir. El ve ayak bakımı ile kişilerin belirli problem ve sağlıkları önlenmiş olur. Diyabet hastalarında ise ayak bölgelerinde hissizlik meydana gelebilir. Bununla birlikte diyabet hastalarının ayaklarında his kaybı meydana gelebilir ve acıyı hissetmeleri sağlıklı bir dolaşıma sahip kimse için zorlaşabilir.

Bu nedenden dolayı diyabet sorunu bulunan kimselerin ayaklarına kesici aletler veya sivri uçlu aletler kullanımı uygun olmayıp özel cihazlardan yardım alınmaktadır. Medikal el ve ayak bakımının bu konuda özel bir durumu olanlar için avantaj sağlayan bir uygulama olduğu söylenebilir.

Medikal El Ve Ayak Bakımı Neleri İçerir?

Deforme olmuş tırnak bakımı batık tırnak bakımı mantar meydana gelmiş tırnak bakımı ve bununla birlikte hamilelik süreci ayak bakımı gibi birçok medikal ayak bakımını içerir. Bunun yanı sıra protez uygulamaları nasır bakımı çatlak topuk bakımları da medikal el ve ayak bakımı içerir. Kurumumuzda bu eğitimleri en iyi biçimde alabilirsiniz.

Medikal El Bakımı

Ellerimiz en çok dış etkene maruz kalan bir problemdir. Bu nedenden dolayı belli aralıklar ile özel bakımları uygulanması gerekir. Bu nedenden dolayı belirli şeylere ihtiyaçlar vardır. Medikal el ve ayak bakımı sağlık ve estetik alanında uygulanan özel bir bakımdır. Uygulama başlamadan önce öncelikle kişilerin elleri steril olarak temizlenmesi gerekir. Daha sonra ise kişiye ışıklı looper uygulaması ile kontrol edilir ve eğer kişide bir problem yok ise tedaviye devam edilir.

Medikal Ayak Bakımı

Medikal ayak bakımı da tıpkı medikal el bakımına benzeyen işlevler ile yapılan bir tedavidir. Medikal ayak bakımında ayrıcalık olarak kişinin topuk çatlakları mevcut ise özel temizleme yöntemleri bulunur. Bu yöntem ile birlikte kişide var ise sertleşmiş deriler ve nasırlar giderilerek kişiye uygun nemlendiriciler ile nemlendirme işlemleri yapılır. Bu sayede kişinin ayakları istenilen nem oranına kavuşmuş olur.

Batık Tırnak Bakımı

Kişilerde el ve ayak bakımı son derece önemlidir. Bu nedenden dolayı kişilerin bakıma ve tedavisine son derece dikkat etmeleri tavsiye edilir. Böylelikle kişi hem oluşabilecek sorunlardan kurtulmuş olup hem de estetik bakımda bir sorun yaşamaz. Ayak bakımında kişinin karşı karşıya geldiği birçok sorun vardır. Bunlardan birisi ise tırnak batmasıdır.

Kişiye son derece zarar veren ve rahatsız eden tırnak batımı önlemek amacı ile bakım uygulanması tavsiye edilir. Uygulanan bakım ile kişi istenilen sağlıklı bir yapıya kavuşmuş olur. Kişide tırnak batımı yine belirli nedenlerden sonra meydana gelen bir olaydır. Öncelikle kişiler ayakkabı seçimine son derece dikkat etmesi gerekir.

Özellikle hamilelik sürecinde kadınlarda ayak şişmesi tırnak batımı olayını beraberinde getirebilir. Bu sorun genel olarak kişilerde ayak baş parmakta görülen bir sorun olup rahatsızlığın tedavisine başlamadan önce ise gereken hijyenik bir ortam oluşturulması tavsiye edilir.

Gerekli hijyenik bir ortam meydana geldikten sonra kişiye lokal anestezi uygulanır ve batık tırnak tedavisi ağrısız ve acısız bir şekilde tedavi edilmeye başlanır. Bu şekilde batık kısmın bulunduğu yer özel bir alet ile törpülenerek bir daha olması engellenmeye çalışılır.

Deforme Tırnak Bakımı

Deforme tırnak bir sağlık sorunu olup kişileri son derece olumsuz etkileyebilir. Bu nedenden dolayı kişiler deforme tırnak bakımına ihtiyaç duyarlar.  Tırnak yatağının kontrol edilmesi ve uygun tedavi yöntemi ile düzeltilmesi önemlidir.

Mantarlı Tırnak Bakımı

Kişilerin el ve ayak sağlığını son derece olumsuz etkileyen bir sorundur. Bunu önlemek amacı ile kişilerin tırnaklarında bulunan mantarlar özel törpüler ile birlikte tırnak üzerinden temizlenmeye çalışılır. Böylelikle tırnak tedaviye hazır hale getirilir. Bununla birlikte tırnaktaki mantar ortadan kalkana denk bu işlem devam eder. Tırnak mantardan kurtulduktan sonra ise işlem bitirilir.

Ortez Uygulamaları Nasır Bakımı

Ayakta meydana gelen ve en çok kişiyi estetik olarak olumsuz etkileyen nasır belirli tedavi ve bakımlar ile son bulur. Hemen hemen her kişide meydana gelen bu sorunda ilk olarak kişinin nasır olan bölgesi ölü derilerden arındırılmaya çalışılır.

Daha sonra ise üre içeren özel bir merhem ile nasır bulunan bölgeye masaj yapılır. Bu sayede yumuşama sağlanır. Aynı zamanda üre içeren özel merhemler sayesinde nasır oluşumunun etkisinin azaldığı belli olup tekrarlanmasının önüne geçilir.

El Ayak ve Tırnak Bakım Fiyatları

El ve ayak son derece önemli bir organdır. Özellikle ellerimiz daha bir fazladır. Günlük hayatta her işimizi yaptığımız elimiz birçok darbe ve beliri sorunlar ile karşı karşıya gelebilir. Bu nedenden dolayı bakım her iki yerde de son derece önemli bir hal alır. Yapılan tedavi ve bakımlar ile de kişi son derece rahat eder ve aynı zamanda istenilen görüntü kalitesine ulaşması sağlanır. Bununla birlikte el ve ayak bakımı yaptıracak olan kimseler öncelikle iyi bir doktor hekim bulması tavsiye edilir. İyi bir doktor iyi bir tedavi olup aksi takdirde kişinin sağlık durumu olumsuz etkilenebilir.

İstenilen özelliklere sahip doktor adaylarını tavsiye üzeri veya araştırma sonucu buldunuz ise aralarından en uygun fiyat garantisi sunan tercih edilir. Böylelikle kişi hem kaliteli bir tedavi olmuş olup hem de bunu en uygun fiyata getirir. Bununla birlikte el ve ayak bakım fiyat konusunu etkileyen bir diğer faktör ise kişinin tercih etmiş olduğu klinik seçimi ve aynı zamanda tedavi yöntem ve seans işlemidir.

El ve Ayak Tahrişi

El ve ayak bakımı kişi için son derece önemlidir. El ve ayak bakımı için kişilerin dikkat etmesi gereken belirli kurallar vardır. Kişiler bunlara dikkat ederek son derece sağlıklı bir el ve ayak potansiyeline sahip olabilir. El ve ayak bakımı için öncelikle kişiler ellerine bilindik markaların etkili krem veya nemlendiricilerini sürmesi gerekir. Bilinmeyen marka ve kremlerden uzak durarak ellerini tahriş etmemesi tavsiye edilir.

 Aynı zamanda elleri çok soğuktan veya çok sıcaktan korunması gerekir. Bu ellerinizin sağlığı için son derece önemlidir. Bununla birlikte eller toz ve kirden uzak durulmalıdır. Özellikle kadınlar olmak üzere temizlik yaparken de kimyasal ilaçlara çıplak elle temastan kaçınılması tavsiye edilir. Ellerin tahriş olmaması için son derece önemlidir. Aynı zamanda elleriniz sürekli kuru kalıyor ise en uygun nemlendiriciyi seçmeniz gerekiyor.

 Bununla birlikte kişiler ayak bakımına da bir hayli dikkat etmesi gerekir. Bunun için başlıca yapması gereken şeyler bulunur. Bu yapılması gerekenlerden ilk olanı ise nasır veya deri kalınlığını önlemek olur. Kişide meydana gelen topuk nasırı için kişiler mutlaka banyodan sonra topukların yumuşaması için topuk taşı kullanabilir.

 Aynı zamanda ayakkabı seçimlerine son derece dikkat etmeniz gerekir. Çorap kumaşı da bir hayli o kadar önemli olup genel olarak pamuklu seçmeniz tavsiye edilir. Bununla birlikte kişiler mutlaka sık sık çorap değişimi yapmalıdır. Ayak bakımı içinde gereken sprey veya kremleri alarak ayakta herhangi bir sorun meydana gelmiş ise hemen bir sağlık kuruluşuna bakılması gerekir.

Çatlak Topluk Bakımı

Çatlayan topuklar öncelikle yumuşatılır. Ve çatlak etrafındaki kalın keratin tabaka temizlenerek özel nemlendiriciler ile ayak topuğunu yumuşatması sağlanır.

Diyabetik Ayak Bakımı

Kan şekeri yüksek olan veya ileri seviyede bulunan kimselerde ayak sorunu daha fazla görülür. Bu nedenden dolayı şeker hastalarının ayaklarında dolaşım sistemine bağlı olarak darlık ve tıkanmalara bağlı olarak diyabetik ayak meydana gelir. Diyabetlerde teşhisin meydana geldiği andan buyana uzman kişiler tarafından gerekli bakım ve kontrollerin yapılması sağlanır. Bu durum diyabetik ayak sorununun önüne geçmek için son derece önemlidir.

El ve Ayak Bakımı Ürünleri Nelerdir?

El ve ayak bakımı için kullanılması gereken bir tür malzeme ve bakım önerileri bulunur. Kişiler bunlara son derece dikkat etmesi gerekir.

  • Tırnak bakımı için tırnak kenarındaki ölü derileri almak için pens
  • Tırnak şekillendirici pens
  • Nemlendirici krem
  • Sıcak su veya süt
  • Anti bakteriyel manikür pedikür tozu

Sıralamaya aldığımız bütün bu malzemeler manikür ve pedikürün olmazsa olmaz bir işlemidir. Bu ürünler kaliteli ise bakımınızda bir o kadar kolay olur. Aynı zamanda bakımda bir o kadar etkili olur. Bununla birlikte el ve ayak hijyenini kesinlikle sağlamanız gerekir. Temiz olmayan el ve ayağa uygulanan bakımın hiçbir etkisi olmaz.

El ve Ayak Bakımının Kursları

Her zaman bakımlı el ve ayaklara sahip olmak istiyorsanız öncelikle yapmanız gereken belirli kurallar vardır. El ve ayak bakımı hem kişinin sağlığı hem de özgüveni için son derece önemlidir. Aynı zamanda el ve ayak bakımı için düzenli manikür ve pedikür yapılması tavsiye edilir. Doğru nemlendiriciler kullanılması ve el hijyenine son derece dikkat edilmesi tavsiye edilir. Manikür sırasında doğru el temizliği son derece önemlidir.

El ve ayak bakımı için kişiler belirli kurslara giderler. Bu kurslar kişilerin ilgileri doğrultusunda meydana gelmiş olup kişiler için önemlidir. Kişisel bakım ve hijyen için çok gelişmiş şartlar altında hizmet verilir.

 El ve ayak herkes için son derece önemli olup kişilerin son derece dikkat etmesi gerekir. El ayak her daim önemli bir alana sahiptir. Bu nedenden dolayı kişiler bakım ve hijyen konusunda üst bilgilere sahip olması tavsiye edilir. Bu kişiler için son derece önemli olup aynı zamanda sağlıklarını da oldukça etkiler.  Kurumumuz bu bakımlar ile ilgili eğitim alabilirsiniz.

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi