Microblading Eğitimi

Microblading son yıllarda daha çok popüler hale gelen bir tür kalıcı makyaj yöntemidir. El yordamıyla tamamen manuel olarak uygulanan bu yöntem için ciddi bir eğitim almak gereklidir. Bu yöntemi öğrenerek işini iyi yapmak isteyen güzellik uzmanları mutlaka Microblading eğitimi alarak alanlarında uzmanlaşırlar.

Microblading uygulamasının en doğal görünümü kazandırması istenir. Bunun anlamda de en iyi sonuçları elde etmek için en iyi gerçekçi kıl fırçalar kullanılarak, pigmentlerin epidermisin altına yerleştirilmesi gerekir. Ancak belirttiğimiz gibi mutlaka eğitimli kişiler tarafından bu uygulama yapılmalıdır. Kurumumuz tarafından en doğru ve etkili eğitimler verilmektedir.

 


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

Microblading Nedir?

Kaşlara doğal ve dolgun bir görünüm kazandırmak için tercih edilen bir kalıcı makyaj yöntemi olan microblading, son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Tek tek kaş kılı gibi görünen çizikler şeklinde uygulanan ve kıl tekniği olarak adlandırılan microblading, cildin üst tabakasına renk pigmenti bırakma işlemidir.

Yüzün yapısına ve altın orana uygun olarak tasarlanıp uygulanan Microblading 1-2 yıl sürmektedir. Güzellik uzmanlarına bu işlemlerin öğretildiği kapsamlı kurslara Microblading eğitimi denir. Son derece önemli bir eğitim ve iş disiplini gerektiren Microblading Eğitimini almak isteyenlerin kesinlikle alanında uzman ve yeterliliği olan eğitimcilerden ve ciddi kurumlardan almaları gerekiyor. Mesleğin her türlü ayrıntıları ve kullanılacak olan malzemeler iyi şekilde öğrenilmelidir.

 

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

Microblading Eğitimi Nedir?

Söz konusu uygulama ile tamamen kişiye özel makyaj ve kaş modeli hazırlanır ve kendisine özel tanımlanmış renklerdeki pigmentler uygulanır. Son yıllarda doğal olarak kalın kaşlar talep görmekte ve microblading ile kalınlaştırılan kaşlar en doğal sonucu vermektedir. Microblading’deki kalıcı makyajın aksine, gerçek kıl rengine benzer sonuçlarla son derece doğal bir görünümüm kazandırır. Tamamen uzman eğiticiler tarafından söz konusu Microblading eğitimi verilir. Microblading, kaşları yeniden tanımlayabilir, kusurları ortadan kaldırabilir veya kaşların aralıklarla daha yoğun bir şekilde gösterilmesiyle kaşları daha belirgin hale getirebilir.

Microblading uygulamasının göz ve yüz şeklinin belirlenmesi, kaş konturunun uygulanması ve işlem sonrası kontrolün verilmesi olmak üzere üç farklı aşaması vardır. Kaş ve göz estetiği için yapılan ve kalıcı olacak şekilde uygulanan yöntemin adıdır. Microblading Eğitimi bu üç aşamanın ayrıntılı bir açıklamasını kapsar.

Cilt yapısı ve nasıl uygulanacağı, hangi cilt tipine, yüz ve göz şekline, hangi kaşın hangi yüz şekline göre tasarlanması gerektiği, rengin nasıl seçileceği, microblading ekipmanının ne olduğu ve nasıl kullanılacağı, uygulama yapılırken nelere dikkat edilmesi gerektiği, lateks üzerinde kullanım ve canlı bir bebek üzerinde uygulamalı derslerin içeriği.

Microblading Eğitimi Ders İçeriği Nedir?

Kurumumuzdan alacağınız kaliteli ve sertifikalı eğitimlerde;

  • 3 boyutlu kalıcı makyaj uygulama eğitimi
  • Pudralama ve gölgelendirme dersleri
  • Dolgu teknikleri ve uygulaması
  • Kaş Tasarımı ve uygulaması dersleri
  • Hatalı ve kusurlu kaş düzeltilmesi dersleri öğretilir.

Neden Microblading Eğitimi Alınır?

Son yıllarda doğallık trendi ile birlikte doğal bir kaş görünümü elde etmek önemli hale geldi. Kaşlarını her gün boyamak istemeyenler, her zaman doğal ve güzel görünmek isteyenler microblading’e başvuruyor. Bu nedenle güzellik sektöründe çalışan veya bu sektörde yeni bir adım atmak isteyen kişilerin Microblading eğitimi çalışmalarında katılarak bu konuda kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir.

Geniş bir hizmet yelpazesini uzmanlık alanlarını artırarak sürdürmek isteyenler kesinlikle microblading eğitimini tercih etmelidir. Cihazlarda kullanılan microblading yöntemi eğitimsiz kişiler tarafından kesinlikle yapılamaz. Bu nedenle alanında uzman kişilerden eğitimler alarak gelişmek önemlidir. Türkiye’nin tek şampiyonu Bahar Arslan ve uzman ekibi Türkiye’nin en başarılı eğitim ekibidir.

Mıcrobladıng Eğitiminin Faydaları Nelerdir?

Microblading eğitimi yüz yapısı, cilt yapısı, altın oran ve uygulama gibi güzellikle ilgili genel bilgileri öğreten bir eğitimdir. Ayrıca güzellik sektöründe hizmet verecek kişilerin bilmesi gereken temel bilgileri de öğretiyor. Bu eğitime katıldıktan sonra kişilerin cilt tipini analiz edebilir, yüz yapısına göre kalıcı makyaj yapma yolları hakkında bilgi verebilir ve makyaj yaparken nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatabilirsiniz. Söz konusu Microblading uygulaması ve eğitimi asla şakaya ve hafife alınmayacak kadar önemlidir. Mutlaka işinizi büyük bir iş disiplini ve uzmanlık becerileriyle yapmanız gerekir.

Eğitim ayrıca uygulamanın geliştirilmesinde kullanılan renklerin içeriğinin ne olması gerektiğini ve kullanılan renklerin doğal olup olmadığını anlama fırsatı da sağlar. Ayrıca, cihazı kullanırken uygulama geliştirmeyi yönetme alışkanlığı kazanmanızı da sağlar. Microblading eğitimi tamamladığınızda bir uzmanlık sertifikası alacak ve yeni bir mesleğe veya yeni bir yetkinlik alanına sahip olacaksınız. Eğitim, sektörde çalışanların gelişmesini, sektördeki yeniliklerden haberdar olmasını ve hizmet verdikleri alanların artmasını sağlayacaktır. Alanında uzman kurumumuzdan bu eğitimleri alabilirsiniz.

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi