Dudak Renklendirme Eğitimi

Dudak renklendirme eğitimi son yıllarda önemi daha da artan bir uygulama olarak uzmanlar tarafından verilmektedir. Güzellik uzmanı olmak isteyenlerin mutlaka alması ve bilmesi gereken söz konusu eğitimleri kurumumuzdan alabilirsiniz. İnce dudaklara dudak boyama uygulaması ile dolgun bir görünüm kazandırılabilir veya dudaklara dolgu yapılabilir, solgun ve renksiz dudaklar daha canlı ve daha renkli görünebilir.

Oldukça basit ancak önemli ve ciddi yapılması gereken bir işlem olan bu uygulama ile kişiler 2 ila 3 yıl boyunca parlak ve renkli dudaklara sahip olabilirler. Lokal anestezi altında yapılan bu işlem ile ağrı hissedilmez. Dudaklar 3 farklı şekilde renklendirilebilir. İnsanların dudaklarıyla ilgili şikayet ettiği konuya göre, dudak çevresi boyama, İç dudakların renklendirilmesi ve tam dudak boyama şekillinde yapılır.

 


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

Dudak Renklendirme Nedir?

Kalıcı dudak makyajı olarak da adlandırılan bu yöntem, solgun dudakları renklendirmek, kayıp dudak hattını ve rengini yeniden oluşturmak için doğru bir çözümdür. Farklı uygulama teknikleri mutlaka dudak renklendirme eğitimi almış ve alanında uzman olan kişiler tarafından yapılmalıdır. Bu yöntemle dudaklarınızı daha canlı ve dolgun hale getirir. Bunun cerrahi bir işlem veya dolgu işlemi olmadığını bilmelisiniz.

Dudak renklendirme uygulamasını yapacak uzmanın donanımlı ve yetkin olması gerekmektedir. Dudak alt tonunuzu bulmalı, doğru rengi seçmeli ve doğru tekniği kullanmalısınız. Pigment, iğne seçimi ve uygulamada kullanılacak cihazlar çok önemlidir. Müşterileriniz için benzersiz uygulamalar yaparak hem iş gücünüzü hem de kariyerinizi alacağınız özel derslerle artırabilirsiniz.

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

Dudak Renklendirme Eğitimini Kimler Alır?

Kozmetik olarak günlük ruj kullanımına son vermek isteyenler, dudaklarda pigment kaybı (renk solması, renk solması) yaşayanlar, soluk dudaklara sahip olanlar, mor dudaklardan kurtulmak isteyenler ve karakteristik bir özellik isteyenler dudaklarına bu bakımları yaptırıyorlar. Bunun başarılı bir şekilde yapılması da eğitimli kişiler tarafından olmalıdır. Bu durumda da güzellik salonunda çalışanlar, güzellik uzmanları, salon işletmecileri söz konusu dudak renklendirme eğitimi almayı tercih ediyorlar.

Dudak gençleştirme ve dudak renklendirme işlemleri solgun dudaklarınıza daha sağlıklı, canlı ve dolgun bir görünüm kazandırır ve kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. İyi eğitim almış kişiler de bu uygulamayı son derece başarılı bir şekilde uygulayarak harikalar üretiyorlar. Siz de güzellik uzmanlığı yönünde ilerlemeyi hayal ediyorsanız, sınırsız imkanlar ve bilgiler için kurumumuzdan söz konusu eğitimleri alabilirisiniz.

Dudak Renklendirme Uygulanmaması Gereken Durumlar?

Belirttiğimiz gibi söz konusu uygulamayı mutlaka iyi derecede dudak renklendirme eğitimi almış kişilerin yapmasına özen göstermelisiniz. Çünkü uygulamanın bir takım önemli noktaları bulunuyor ve hassasiyet istiyor. Öncelikle her kalıcı makyaj işleminde olduğu gibi dudak renklendirme de 18 yaş altı kişilere yapılması mümkün değildir.

Dudak konturunu dövmeden ayıran en önemli özellik kalıcı makyaj için kullanılan pigmentlerin %100 doğal içeriklerden oluşmasıdır. Ancak pek olası olmasa da bu pigmentlere alerjisi olan kişilere dudak pigmentasyonu yapılmaz. Dudaklarında yara veya uçuk olan kişilerde kalıcı dudak boyama yapılmamalıdır. Dudaklar iyileştikten ve kalıcı makyaj uzmanı tarafından onaylandıktan sonra kişiye özel ve steril iğnelerle dudak şekillendirme işlemi yapılabilir.

Dudaklarında siğil, egzama, mantar gibi hastalıkları olan kişilerde dudaklarda kalıcı renklendirme yapılmamalıdır. Bu rahatsızlıklara ve özelliklere sahip kişilerin renkli dudaklara sahip olmaması sağlığı kadar önemli değildir. Sağlığın olmadığı yerde güzelliğin önemli olmadığı unutulmamalıdır ve kalıcı makyajın kendinizi daha iyi hissettirmek için yapıldığı göz önünde bulundurulmalıdır.

Dudak Renklendirme Eğitimi Programı

Uzman ve yeterliliği olan kişiler tarafından verilebilecek olan dudak renklendirme eğitimi teorik ve uygulama sertifika programı 2 gün sürmektedir. İki gün boyunca tüm ders ve uygulamalara katılmanız istenir. Söz konusu eğitimlerde şu konular yer verilir:

  • Kişisel hazırlık ve hijyen
  • Tasarım kuralları
  • Kalem kullanma
  • Dudak çizimi, şekilli boyama
  • Dudak kenarı işlemleri
  • Tasarım ilkelerine göre cilt yüzeyine şeklin uygulanması
  • Açık-koyu ve açık gölge şekillendirme eğitimi
  • Sağlık eğitimi gibi konularda dersler verilir. Aynı zamanda dudak renklendirme için kullanılacak malzemeler, makyaj setleri, markaları ve uygulama yöntemleri de derslerde gösterilir.

Dudak Renklendirme Zararlı mı?

Kurumumuzdan alacağınız dudak renklendirme eğitimi ile dudak renklendirme konusunda her türlü ayrıntıyı öğrenirsiniz.  Burada kullanılan pigmentler, tüm sağlık testlerinden geçmiş, hiçbir zararlı etkisi olmayan FDA onaylı pigmentlerdir. Bizim önerimiz de merdiven altı ucuz işlem yapan yerlerden kesinlikle uzak durmanızdır. Bu tür yerlerde kullanılan pigmentler, ağır metal içeren pigmentler olabilir. Bu, çeşitli ciddi cilt hastalıklarına yol açabilir. Aksi halde hijyen kurallarına uyulan ve uzman olan yerlerde yapılan uygulamaların bir zararı bulunmaz. Kurumumuzdan bu eğitimleri alabilirsiniz.

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi