Manukirst Eğitimi

Manikür, çalıştığı kuaförün veya güzellik merkezinin genel prensiplerine uygun olarak tırnakların sağlıklı bakımından sorumlu olan kişidir. Tırnak bakım ekipmanları; tırnak makası, törpü, tırnak makası, oje, vernik gibi malzeme ve ürünleri kullanır. İşinizi en iyi ve başarılı şekilde yapmak için siz de Manukirst eğitimi alarak kariyerinizi artırabilirsiniz. Manukirst, güzellik merkezleri, kuaför salonları, tırnak bakım merkezleri, estetik merkezleri gibi birçok yerde çalışmaktadırlar. Tırnakları hem görsel hem de tıbbi olarak ideal şekle getirmek için gerekli çalışmaları yaparlar.

 


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

Manikürist Ne İş Yapar? Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

Manikürcüler çeşitli görevleri yerine getirir ve müşterilerin ihtiyaçlarını hijyenik koşullarda dikkate alır. Manikürist olarak çalışanlar ya da çalışmak isteyenler için kurumumuz Manukirst eğitimi vermektedir. İyi eğitim almış ve alanında uzman bir manikürcünün yapması gereken işlemler şunlardır:

  • Tırnak kesimi
  • Tırnak şekil tasarımı
  • Tırnakların törpülenmesi
  • Tırnak temizliği
  • Ölü deri ve hücrelerin temizlenmesi
  • Oje uygulamaları

Tırnak ve manikür malzemelerini hijyeni gibi pek çok görevi ve sorumlulukları vardır. Tüm bu çalışmalar hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için Manukirst eğitimi kursumuzdan alınabilir. Çalışma ortamında hijyenik koşulların sağlanması için gerekenleri yapmak da söz konusu çalışanın görevleri arasındadır.

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

Manukirst Eğitimi İçeriği Nedir?

Söz konusu eğitimlere katılmak için herhangi bir tahsil şartı aranmaz. Bedensel veya zihinsel engeli olmayan ve en az okuryazarlık düzeyine sahip kişiler manikür eğitimine başvurabilir. Söz konusu Manukirst eğitimi için kurumumuza başvuranlara kurs sonrasında sertifika da verilir.

Manikür eğitim programı; İş sağlığı ve güvenliği konusunda eğitim almış ve güzellik sektöründe çalışmak isteyenlerin işe alınabileceği bir alandır. Bu nedenle manikür yaptırmak isteyen kişilere eğitim verilir; Abu eğitimlerin amacı, sektöre hazırlanmanın yanı sıra teknik beceriler geliştirmektir. Eğitim yaklaşık 310 saat (4 ay) sürmektedir. Eğitimde verilen dersler iş sağlığı ve güvenliği, çevre koruma ve mevzuat, kalite yönetim sistemi, ön hazırlık, manikür, pedikür, tırnak protezi, mesleki gelişim faaliyetleri, iş süreçlerinde organizasyon şeklindedir.

Manikür Eğitimini Kimler Alabilir?

Manikür için en az ilkokul mezunu olmak yeterlidir. Ancak iyi bir manikür olabilmek için manikür-pedikür kursuna katılabilirsiniz. Bu kapsamda kurumumuz tarafından verilen Manukirst eğitimi alabilirsiniz. Manikür yapabilmek için gereken eğitimin uzunluğu değişmektedir. Çünkü hem lise mezunları hem de lise mezunu olmayanlar bu mesleği icra edebilirler.

Manikür Nasıl Yapılır?

Manikür yapmak için öncelikle manikür suyunun hazırlanması gerekir. Ellerinizi suyun içinde tutacağınız için önce elinize sığan yuvarlak bir kap kullanabilir, üzerine ılık su ilave edebilirsiniz. Manikür için su hazırlarken ekleyebileceğiniz farklı ürün türleri vardır. Dilerseniz sıvı sabun, gül suyu ve doğal yağlar ekleyerek ellerinizi yumuşatmaya yardımcı olabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey, suya çok fazla ürün eklemektir. Daha sonra ise tırnak etlerinin yeterince yumuşadığını düşünüyorsanız, hemen ellerinizi kurulayın ve bir kıyma makinesi ile tırnak etlerini geriye doğru itmeye başlayın.

Kütikül kaydırıcınız yoksa törpünün keskin ucuyla tırnak etlerini kaydırabilirsiniz. Buradaki en önemli detay, çok fazla harcamadan dikkatli bir şekilde yapmak olacaktır. Geriye itilmiş eti yumuşatmak ve kolayca kesmek için tırnağın alt ve kenarlarına nemlendirici uygulayabilirsiniz. Nemlendiriciyi uyguladıktan sonra birkaç dakika emilmesi için bekleyin ve elleri hazırladığınız manikür suyuna batırın. Ellerinizi bu suda 3-4 dakika tuttuktan sonra ölü deriyi tırnak etlerini kesmek için hazırlanmış makasla nazikçe kesin. Çok derin kesmemeye dikkat edin.

Manikür Faydaları Nelerdir?

Eller ve tırnaklar çok önemlidir. Bazı insanlar buna daha çok önem verir ve bakımlarını ihmal etmezler. Manikür, tırnakların temiz ve güzel görünmesi, ellerin zarif ve güzel görünmesi, bakımlı olması için yapılır. Ama bunu çok güvenilir yerlerde veya kendi manikür aletlerinizde yapmalısınız. Ya da bir başkasına yaptıracaksanız mutlaka Manukirst eğitimi almış biri tarafından yapılmalıdır. Manikür yapmak için düzenli olarak temel tırnak bakımı yapılmalıdır.

Ellerinizi yumuşak sabun veya tırnak fırçasıyla yıkayın. Tırnak ucundaki eti ve deriyi yumuşatmak için ellerinizi 5-10 dakika ılık suda bekletin. Tırnak uçları istenilen şekil ve uzunlukta kesilir ve törpülenir. Ayrıca genel olarak ayak tırnaklarını keserken mutlaka küt kesmeye özen gösteriniz ve tırnağın üst kısmındaki beyaz kısmı 1-2 mm gibi görünecek şekilde kesilmelidir. Bu temiz görünüm istenirse oje veya oje ile tamamlanır. Elleriniz nemlendirici ile kaplanır. Kurumumuzdan bu kursları alabilirsiniz.

 

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi