Foto Epilasyon Kursu

İnsan vücudundaki saç, kirpik ve kaşlar dışında kalan kıllar genellikle istenmeyen kıllardır. Bu istenmeyen tüylerden kurtulmak için ağda, tıraş, epilasyon kremleri gibi geçici yöntemler ve epilasyon teknikleri gibi kalıcı yöntemler kullanılır. Günümüzde ister kadın ister erkek olsun, istenmeyen tüylerden tamamen kurtulmak için epilasyon tercih edilmektedir.

Bu amaçla uygulanan foto epilasyon ya da diğer bir adıyla IPL (Intense Pulsed Light) tedavi yaklaşımı da oldukça başarılı çözümler sunabilmektedir. Bu uygulamayı yapmak isteyenlerin foto epilasyon kursu alarak uzmanlaşmaları beklenir. Foto epilasyon yani ışıklı epilasyon, cildin daha kısa sürede ve daha rahat bir şekilde tüylerden kurtulması anlamına gelir ve yumuşaklık hissi verir.

 


Sabah Grubu

Öğlen Grubu

Eğitim Günleri              Haftada 2 Gün
Eğitim Süresi       6 Ay

Foto Epilasyon Nedir?

Bu bağlamda istenmeyen tüylerin giderilmesi de büyük önem taşımaktadır. İstenmeyen tüylerden kurtulmak için birçok sistem geliştirilmekte ve uygulanmaktadır. Bu yöntemlerden en etkili ve verimli olanı ise Foto epilasyon yöntemidir.

Son yıllarda daha çok ön plana çıkan ve sıklıkla tercih edilen bu yöntemi işinde uzman olmak isteyenlerin öğrenmesi bir zorunluluktur. Bu kapsamda kurumumuz tarafından açılan foto epilasyon kursu tam size göre. Bu sistem, istenmeyen tüylerin çekimi sırasında meydana gelen bir flaş patlamasından alınan beyaz ışık ile uygulanan, farklı dalga boyları için optimize edilebilen cilt, ten rengi ve hassasiyetine yani ağrı eşiği göre ayarlanabilen bir sistemdir.

Foto epilasyon uygulamadan önce uygulama yapılacak kişinin söz konusu bölgeyi tıraş etmesi gerekir. Bu sistemin özü melanin sıvısında saçın köküne kadar inip kurutmak olduğu için üstte saçı yakmanın bir anlamı yok. Seans aralıkları 1 ay olmakla birlikte kıl yapısına, vücut tipine ve çıkma durumuna göre değişiklik gösterebilir.

2000 Yılından Günümüze

Devasa Mezun Ağı

Profesyonel Mesleki Eğitim

Foto Epilasyon Kursu Nedir?

Foto epilasyon kursu, foto epilasyon tekniği ile müşterilerinin ihtiyaçlarını karşılamak isteyen iş yeri sahiplerinin ve çalışanlarının mutlaka alması gereken bir kurstur. Mesleğini icra eden veya yapmak isteyen kişilerin, 66 saatlik foto epilasyon (Ipl) Eğitimi için başvuru yaptıktan sonra alması gereken kurslardan sonra Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bir sertifika verilir. Söz konusu kursları kurumumuzdan alabilirsiniz.

Aldığınız kurslarda söz konusu foto epilasyon tekniğinin tüm ayrıntılarını, kullanılacak malzemelerini ve kimlere yapılıp kimlere yapılamayacağını öğrenirsiniz. Bu yöntemde tedavi süresi genellikle 6-8 seans arasında değişmektedir.

Foto Epilasyon Kimlere Yapılmaz?

Elbette güzellik ve estetik denilince ön plana çıkan foto epilasyon, pek çok kişiye ve isteyenlere uygulanabilir. Ancak bazı durumlarda uygulanmasının sakıncaları bulunur. Kurumumuzdan foto epilasyon kursu derslerine katılanlar iyi bileceklerdir ki bazı durumlarda ve bazı kişilere bu yöntemin uygulanması mümkün değildir.

Foto epilasyon tekniği aşağıda belirtilen kişi ya da durumlarda uygulanmaz. Bunlar;

  • Hamile kadınlar foto epilasyon yaptırmak zararlıdır
  • Kanserli hastalar
  • Şeker hastalığı olmalara
  • Hormon bozukluğu bulunanlara
  • Cilt problemi yaşayanlara söz konusu foto epilasyon tekniğinin uygulanması ciddi sorunlarla karşılaşmanıza neden olabilir. Bu açıdan müşterilerinizi mutlaka bilgilendirmelisiniz.

Foto Epilasyon Hangi Durumlarda Yapılmaz?

Yukarda sayılanlar ciddi sağlık sorunu olanlar ile hamile olanları kapsıyor. Bunların dışında ise, son bir ay içinde yoğun güneşe veya solaryuma maruz kalmış kişiler, aynı zamanda kanama bozukluğu olanlar için bu uygulama geçerli değildir. Kesinlikle uygulanmamalıdır.  Bu ayrıntıları bilmek ve işini en doğru ve faydalı şekilde yapmak kesinlikle foto epilasyon kursu ile öğrenilebilir.

Foto Epilasyonu Kimler Yapabilir?

İstenmeyen tüylere karşı kalıcı çözümler elde etmek tamamen kullanılacak cihaz kalitesine, uygulamayı yapacak kişinin bilgi ve tecrübesine bağlıdır. Tekniğin faydalı sonuç vermesi için ayrıca cilt yapısının da uygun olması gerekir. Başvuru sürecinde başvuru sahiplerini doğru bilgilendirmek ve yönlendirmek, hızlı ve doğru bir çözüm elde etmek için oldukça faydalı bir yöntemdir. Bu uygulamayı yapmak isteyen estetisyenlerin Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki kurslarda özel eğitim almış olmaları ve bu eğitimle ilgili sertifika almaları gerekmektedir.

Foto epilasyon kursu alarak yetkinliğini ortaya koyan ve eğitim sürecini yürüten uzmanlar uygulama hakkına sahiptir. Herhangi bir durumda uygulamayı engelleyecek bir durum söz konusu ise estetisyenin doktora başvurması ve tıbbi bir bulgudan sonra rapor vermesi önerilir. Aksi halde rahatsızlığı olan bir kişi için hiçbir estetisyen fayda sağlayamaz.

Foto epilasyon ile lazer epilasyon aynı şey değildir. Çünkü hem dalga boyu hem de çalışma prensibi olarak lazer sistemlerinden farklıdır. Genelde su soğutmalı olan bu sistem, gelişen teknoloji ve revizyonlar ile daha az acı çeken bir sisteme dönüşmüştür. Saniyede 9 mermi atabilen soğuk başlık sistemi ile daha da geliştirilip modernize edilen bu sistemle çok daha net sonuçlar elde ediliyor. Kurumumuzdan bu kursları alabilirsiniz.

 

Kimler Ne Demiş?

Mezun Başarı Hikayeleri

  • Birçok kursla görüşme sağladım. Capital Akademide karar verdim. Öğretmeni çalışanları ve aldığım eğitimden çok memnun kaldım.
    çok memnunum sertifikamı aldım. herkese tavsiye ederim

    Nazan Kurtuluş
  • Hayatımı değiştirmeye karar verdim. Güzellik masaj gibi konulara çok ilgiliyim. Dönem dönemde belli akademileri inceledim.
    capital akademi de karar kıldım. iş hayatımda etkileri çok fazla teşekkür ediyorum.

    Halime Akın
  • Ben daha önce çok araştırmıştım, estetisyenlik eğitimini alabileceğim kurumu capital akademi ile görüştüm. iyiki de doğru seçim yaptım. Sertifikamı aldım ve iş bulmama yardımcı oldular.

    Buse Sezgi
Capital Akademi